Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κουλουράκια Πασχαλινά της Αλεξίας, της Βέφας και της Χαράς

Χρόνος ετοιμασίας 30΄







Χρόνος ψησίματος 20΄




4 αυγά






1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου






1 ½ κούπας ζάχαρη





6-6 ½ κούπας αλεύρι (1 κιλό και λίγο παραπάνω) για όλες τις χρήσεις






2 βανίλιες ή μαστίχα κοπανισμένη






1 κούπα γάλα






2 κουταλιές αμμωνία






1 κροκάδι για το άλειμμα














1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να γίνει σαν κρέμα, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα ρίξτε ένα, ένα τ΄αυγά και το άρωμα.






2. Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και με το γάντζο, ρίξτε το γάλα-αμμωνία και το αλεύρι με δόσεις. Προσθέστε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια.






3. Πλάστε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα, πρωτότυπα όπως γατάκια, λαγουδάκια κι άλλα.






4. Αραδιάστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα σε φούρνο στους 180° C, για 20΄. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.


 Alexia Alexiadou






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο