Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Η μαγειρίτσα του Νικόλα!



Θα σας πω εύκολα και γρήγορα πως φτιάχνω εγώ την μαγειρίτσα...


έχουμε και λέμε!

Μια συκωταριά από αρνί πλήρες, και όταν λέω πλήρες εννοώ συκώτι πνευμόνι γλυκάδια κτλ.

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο

3 λεμόνια

3 αυγά

1 ποτήρι κρασί άσπρο

2 μαρούλια

10 κρεμμυδάκια χλωρά

1 ματσάκι άνηθο

Αφού έχουμε πλύνει καλά την συκωταριά την κόβουμε μικρά κομμάτια...

το ίδιο κάνουμε με τα μαρούλια τα χλωρά κρεμμυδάκια και τον άνηθο.




Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό ποτήρι του νερού λάδι,μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε την συκωταριά που έχουμε κομματιαστή...

μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι αφού το έχουμε κόψει σε κύβους αφήνουμε να τσιγαρίσει περίπου 3 λεπτά...

και σβήνουμε με το κρασί... συμπληρώνουμε νερό καλύπτουμε την συκωταριά και 3 δάχτυλα πιο πανο, μόλις πάρει βράσει σκεπάζουμε με το καπάκι χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό της κουζίνας, και αφήνουμε να βράσει περίπου μια ώρα και δέκα λεπτά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια τα κρεμμύδια τα χλωρά και τον άνηθο, αφού τα έχουμε πλύνει καλά και κόψει κομματάκια...

αφήνουμε να βράσει ακόμη περίπου πενήντα λεπτά, θα πρέπει να προσέξετε το νερό γιατί τα λαχανικά έχουν την ιδιότητα να βγάζουν...

Αφού βράση το φαγητό το αφήνουμε να κρυώσει, για να κάνουμε το λεγόμενο αβγολέμονο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε αρχικά μόνο τα ασπράδια από τα αυγά, στην συνέχεια ρίχνουμε τα λεμόνια και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε...

(καλό είναι να έχουμε έναν ακόμη να μας βοηθάει σε αυτή την διαδικασία) παίρνουμε ζωμό από το φαγητό περίπου 2 ποτήρια του νερού, και τα ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στα υλικά που χτυπάμε, στο τέλος βάζουμε και τους κρόκους των αυγών, και τα χτυπάμε λίγο ακόμη, στην συνέχεια ανακατεύοντας το φαγητό με μια μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε παράλληλα το αβγολέμονο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, και αυτό είναι!!





Καλή επιτυχία και καλή ανάσταση!
 
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο