Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το Ναυτικό Μουσείο χρειάζεται βοήθεια

απο Saronic Magazine

Το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που από το 1992 συλλέγει και προβάλει μέσα από τις προθήκες του το μεγαλείο της ελληνικής ναυτικής ιστορίας και παράδοσης, με 3.000 εκθέματα. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004
, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιάς, κάλεσε το Μουσείο, να οργανώσει μια ναυτική έκθεση στην Πέτρινη Αποθήκη, με σκοπό να αναβαθμιστεί η εικόνα του λιμένα στα χιλιάδες μάτια των ξένων επισκεπτών.




Το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης δημιούργησε ένα εξαιρετικό μουσειακό χώρο με αποτέλεσμα ο ΟΛΠ να διευρύνει την φιλοξενία του στο Μουσείο. Σήμερα 10 και πλέον χρόνια μετά, και σε συνέχεια δεκάδων κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και επισκέψεων χιλιάδων μαθητών και άλλων πολιτών, το Μουσείο αναγκάζεται να φύγει, καθώς ο ΟΛΠ έχει άλλα σχέδια για την Πέτρινη Αποθήκη.



Το Μουσείο αναζητεί σε όλη την χώρα, παράκτια και νησιωτική, ένα ικανό χώρο για να δημιουργήσει ένα νέο μουσείο, με σκοπό όχι μόνο να αναβαθμίσει το πολιτιστικό του έργο αλλά και να δημιουργήσει ανάπτυξη στην περιοχή που θα το φιλοξενήσει. Ήδη, έχουν βρεθεί κάποιοι τέτοιοι χώροι, σε συνεργασία με τοπικές αρχές, χωρίς μέχρι σήμερα, δυστυχώς, να έχει τελεσφορήσει θετικά κάποια προσπάθεια (για την ώρα). Γι’ αυτό το Μουσείο εξακολουθεί και ψάχνει και ζητά την βοήθεια του καθένα απλού πολίτη, τοπικού άρχοντα, επιχειρηματία ή εφοπλιστή που θέλει να βοηθήσει για να βρεθεί μια ικανοποιητική και άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό, το οποίο έχει εθνική σημασία.



Σημειώνουμε ότι το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης δεν έχει επιχορηγηθεί από το 1992 ούτε με ένα ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού, αντιθέτως έχει σπαταλήσει τεράστια ποσά για τα εκθέματά του, για την έκθεσή στην Πέτρινη Αποθήκη, για τα μεροκάματα που έχει δώσει σε αρχαιολόγους, συντηρητές, φύλακες κ.ά. Παράλληλα, δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από εισιτήρια ή από πωλητήρια. Έχει διοργανώσει πολλές ναυτικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις αλλά και εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ειδικά εκεί όπου η Ομογένεια μας καλεί. Δωρεάν από το 1992 προσφέρει πολιτιστικό έργο στους Έλληνες πολίτες και στην Ελλάδα γενικότερα.



Το Μουσείο το μόνο που ζητάει είναι την αγάπη όλων των Ελλήνων αλλά και των αλλοδαπών που ενδιαφέρονται για την ελληνική ναυτική ιστορία και παράδοση. Ζητά όχι την οικονομική υποστήριξη, αλλά την συναισθηματική. Ζητά έναν καλό λόγο. Ζητά, σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για το Μουσείο, την βοήθειά σας για την εξεύρεση ενός ικανού χώρου για την μετεγκατάσταση του Μουσείου, με λογικούς όρους.



Για περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο παρακαλούμε δείτε το site μας: www.maritime-museum.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο mail: info@maritime-museum.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στα τηλ: 210 4284270, fax: 210 4284276 ή στο 6945550611 (κ. Μαρκογιάννη).



Θα ήμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, να γίνετε Φίλοι του Μουσείου (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) είτε με το email σας στο site του Μουσείου είτε στην σελίδα μας στο facebook: “Υποστηριχτές – Φίλοι του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”.



Οι Φίλοι του Μουσείου μας ήδη ξεπερνούν τους 4.000. Γίνετε και εσείς φίλοι μας. Γίνετε υποστηριχτές του έργου μας. Σας ευχαριστούμε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο