Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Νέο(ς) Μνημόνιο [ «Οδικός Χάρτης» ] ετοιμάζει o ΓΑΠ και η κυβέρνηση

απο αἰέν ἀριστεύειν

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του νέου «Μνημονίου» που επισήμως παρουσιάζεται ως «Οδικός Χάρτης» εξόδου από την κρίση, βρίσκεται η κυβέρνηση, την ώρα που στο παρασκήνιο οι φήμες οργιάζουν για ανασχηματισμό, πρόωρες εκλογές και στο βάθος για αναδιάρθρωση.





Τις φήμες αυτές εκ νέου διέψευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσει και την καταστροφολογία που κυριαρχεί στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, «παραλύοντας» τα υπουργεία, προκαλώντας μεγάλη ένταση στους βουλευτές και δυσκολεύοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που έχουν γίνει για την ανακοίνωση των νέων μέτρων στις 15 Μαϊου.



Τα εν λόγω μέτρα, επί της ουσίας συνιστούν ένα νέο Μνημόνιο και ο επικοινωνιακός χειρισμός της παρουσίασής τους βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε υπό τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που κινούνται στο στενό του «περιβάλλον»: Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Δρούτσας, Γ. Ραγκούσης, Π. Γερουλάνος, Δ. Ρέππας και Γ. Πεταλωτής.

Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι στιγμής έχει γνωστοποιηθεί μόνο το γενικό περίγραμμα των μέτρων, ενώ οι «επώδυνες εξειδικεύσεις» τους κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό».



Ωστόσο, ακόμα και οι γενικές αναφορές που έχουν γίνει έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις κορυφαίων υπουργών και μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των βουλευτών. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί πλέον στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι η πολύ σκληρή κριτική που έκανε χθες για τη λειτουργία της κυβέρνησης, το περιβάλλον του πρωθυπουργού και κατ’ επέκταση και τον ίδιο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης.



Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM» υποστήριξε ότι ο προηγούμενος ανασχηματισμός «ήταν για τα πανηγύρια», ότι «δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση» και κυρίως ότι «τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση, που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ από του μηδενός. Δεν είδα εγώ να τα δημιουργούν ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Λοβέρδος ούτε άλλος κανείς. Τα δημιουργούν αυτοί που είναι γενικά του περιβάλλοντος»! Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του δήλωσε μάλιστα: «Ποιοι εισηγούνταν στον Παπανδρέου αυτήν την αμεριμνησία, το «τα λεφτά υπάρχουν»; Είναι οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα. Οι ίδιοι. Υπουργοί. Άντε και ο Στίνγκλιτς, ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, παραπλάνησε άθελά του τον Παπανδρέου, ο οποίος από την αρχή στο μυαλό του είχε ένα πείραμα. Θέλει το ΔΝΤ να μετεξελιχθεί σε εκδότη παγκοσμίου χρήματος και μεγάλο διαχειριστή του παγκοσμίου χρέους. Είναι ένας μεγάλος στόχος, αλλά μακροπρόθεσμα θα είμαστε νεκροί όλοι».



Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο