Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!!!

απο αἰέν ἀριστεύειν

Παρελθόν θέλει η τρόϊκα να αποτελέσει για την Ελλάδα το οκτάωρο.




Η τριμερής επιτροπή έστειλε σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση για μείωση του μισθολογικού κόστους στη χώρα, μέσω της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και κυρίως του ελαστικού οκταώρου, αλλά και μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ενώ έντονες φαίνεται να είναι οι πιέσεις και για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.




Ραντεβού έχει οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα με την υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, πιθανότατα την Τετάρτη, ημέρα που έχει εξαγγείλει απεργία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.



Αυτό που αναμένεται ότι θα ζητήσει η τρόϊκα είναι να αυξηθεί ο χρόνος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από δύο στα τρία χρόνια και να ανανεώνεται μόνο μέχρι τρεις φορές.

Σε ότι αφορά στο ελαστικό οκτάωρο, η τρόικα ζητά διευθέτηση του χρόνου εργασίας που με απλά ελληνικά σημαίνει κατάργηση του οκτάωρου.



Με άλλα λόγια, η πρόταση θα έχει ως εξής: ότι δηλαδή μία επιχείρηση, θα μπορεί να ζητά από τους εργαζόμενούς της να εργάζονται για 2 μήνες προς 10 ώρες την ημέρα και για δύο μήνες προς 6 ώρες την ημέρα.



Το Υπουργείο Εργασίας πάντως, θέλει να αποδείξει στους δανειστές μας ότι το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί, καθώς οι εργοδότες έχει βρει άλλους τρόπους, όπως η εκ περιτροπής εργασίας.



Όπως έχουμε πει πολλές φορές μέσα από το Olympia, στόχοι της τρόϊκα και της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι μισθοί των πολιτών, με τη δικαιολογία αύξησης της ανταγωνιστικότητας.



Οι φωνές όμως που αντιτίθενται σε αυτές τις κινήσεις λένε ότι με αυτές τις μειώσεις, συρρικνώνεται η καταναλωτική δύναμη των πολιτών, άρα δεν κινείται η πραγματική οικονομία, βυθίζοντας τη χώρα εκ νέου στην ύφεση, τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω των απολύσεων και των μειωμένων εισφορών που προκύπτουν από τις ελαστικές μορφές εργασίας χάνουν έσοδα και γενικότερα η όλη αλυσίδα που συνδέουν όλα αυτά κλονίζεται.



Το να είμαστε υπερήφανοι προς την τρόικα με το να τους αποδεικνύουμε ότι η εκ περιτροπή εργασίας είναι επίτευγμα, μάλλον είμαστε σε λάθος δρόμο. Μάλλον, οι πιέσεις για να αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά εργασίας είναι τόσο ισχυρές που το Υπουργείο Εργασίας πάσχει να αποδείξει ότι .. το μη χείρον βέλτιστον!



Ερώτηση του Olympia: μπορεί κάποιος από το Υπουργείο να πει στην τρόϊκα ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει ωράριο εδώ και πολλά χρόνια με συνθήκες εργασίας που προκαλούν ..νευρική κρίση στους εργαζομένους;



olympia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο