Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 7.15 το πρωί της Τρίτης (03/05) ο αγαπημένος ηθοποιός, ο "καλός μας άνθρωπος", Θανάσης Βέγγος.

Ο Θανάσης Βέγγος αντιπροσώπευε αυτό που λέμε «ταλέντο» ουδέποτε έκανε σπουδές υποκριτικής, όλα πήγαζαν από μέσα του, απαίδευτα μα τόσο δουλεμένα.





Κατάφερε να από την αρχή της καριέρας του να γίνει ο αγαπημένος μας κωμικός, γιατί πάνω από όλα παρέμενε γλυκός άνθρωπος με καρδιά μικρού παιδιού. Ακόμα και σε μεγάλη ηλικία δεν έκρυβε την συγκίνηση και την χαρά του σε κάθε του βράβευση, δίνοντας σ’ όλους μας μαθήματα σεμνότητας και ήθους. Το cosmo.gr έκανε ένα μικρό αφιέρωμα, στην μνήμη του αγαπημένου κωμικού.



Γιατί Θανάσης Βέγγος, δεν ήταν απλώς ο καλός μας άνθρωπος, ήταν και θα είναι για πάντα στις μνήμες μας ο δικός μας άνθρωπος!

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια



Γεννήθηκε τον Μάιο του 1926 ,στο Νέο Φάληρο, γονείς του ο Βασίλης και η ΕυδοκίαΒέγγου, των οποίων ήταν και το μοναδικό παιδί. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, συγκεκριμένα εργαζόταν στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού, και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο, εκδιώχθηκε από τη δουλειά του εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Η απόλυση του πατέρα του προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια του και ο μικρός Θανάσης αναγκάστηκε από νωρίς να αναζητήσει το μεροκάματο.



Από την εξορία στο κινηματογραφικό ντεμπούτο



Τα χρόνια 1948-1950 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου γνωρίστηκε με το μετέπειτα γνωστό σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Αυτή η γνωριμία οδήγησε στην πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, το 1954 στην ταινία «Μαγική Πόλις», την πρώτη ταινία της καριέρας του.





Εκεί υποδύεται τον πωλητή λεμονιών στη λαχαναγορά, μέλος μιας παρέας νεαρών βιοπαλαιστών. Ο ήρωας λέγεται Θανάσης και ο Βέγγος παίζει τον εαυτό του ,όνομα που θα τον ακολουθεί στη συνέχεια σε πολλές άλλες ταινίες και θα μπαίνει αργότερα και στους τίτλους των ταινιών του. Ερμηνεύει τον χαρακτήρα αυτόν, χωρίς προϋπηρεσία στο θέατρο, χωρίς σπουδές, δουλεύοντας ταυτόχρονα σαν φροντιστής στις ταινίες που συμμετείχε.



Πλάνα από την «Μαγική πόλη» την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση:

δείτε την συνέχεια και το αφιέρωμα του cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο