Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τα αναδρομικά της ξεφτίλας

του Θάνου Δημάδη

Πάνω από 800 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν από τον ελληνικό λαό να τους καταβάλλει αναδρομικά 250.000 ευρώ στον καθένα με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ. Η στάση τους χωράει πολλούς χαρακτηρισμούς. Μας δίνει όμως ένα πραγματικό μάθημα. Ότι σε αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα
, οι εκπρόσωποι του πολιτικού της συστήματος δεν έχουν χάσει μόνο την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά τους. Κάποιοι από αυτούς, που δυστυχώς δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο αλλά πολλοί περισσότεροι, έχουν χάσει και το φιλότιμό τους. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το τραγικότερο όλων είναι ότι δε φαίνεται να τους πολυαπασχολεί κιόλας μπροστά στα 250 χιλιάρικα που διεκδικούν ως αναδρομικές αυξήσεις από το δημόσιο. Δηλαδή από όλους εμάς, το μισθωτό, το μικρομεσαίο, το χαμηλοσυνταξιούχο που σήμερα του κόβουν το μισθό, τη σύνταξη ή ακόμα μένει χωρίς δουλειά γιατί η επιχείρησή στην οποία δουλεύει δεν "βγαίνει" οικονομικά.




Η στάση τους δεν προκαλεί μόνο την οργή της κοινωνίας. Προκαλεί αηδία. Αποδεικνύουν ότι έχουν χάσει κάθε είδος τσίπα, αν υποθέσουμε ότι την είχαν κάποτε. Η Δημοκρατία σίγουρα έχει κόστος. Αλλά αυτοί που την υπηρετούν και ομνύουν στο όνομά της θα όφειλαν να ήξεραν ότι η Δημοκρατία έχει τον τρόπο της να εκδικείται όσους, με τρόπο χυδαίο, ασελγούν στο όνομά της. Και επειδή στη Δημοκρατία, όπως οι πολίτες έτσι και οι πολιτικοί δεν φορούν κουκούλες, παρακαλείται το υπάρχον σώμα της Βουλής και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου να δώσουν τα ονόματα αυτών των 800 και πλέον συνταξιούχων βουλευτών στη δημοσιότητα. Για να κρίνουν οι πολίτες όχι τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Αυτές θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Αλλά για να δει ο ελληνικός λαός ποιους ψήφισε τα προηγούμενα χρόνια και του ζητούν σήμερα και τα ρέστα. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι περίπου 800 πρώην βουλευτές δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τον κόσμο που θα τους συναντάει στο δρόμο και θα τους φτύνει. Γιατί θα τους έχει φτύσει πρώτα η ίδια η ιστορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο