Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Στον… αστερισμό των Wikileaks ζει η Ελλάδα

απο αἰέν ἀριστεύειν

Μία σημαντική αποκάλυψη για τον δημοσιογραφικό κόσμο έκανε εχθές το πρωί ο ανταποκριτής του Μέγκα στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, αλλά όλοι κάνουν σαν να μην άκουσαν.
 Ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε ότι στα Wikileaks που αφορούν την Ελλάδα αναφέρονται ως πηγές της πρεσβείας των ΗΠΑ και πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι, τα ονόματα των οποίων θα βγουν τελικά στη δημοσιότητα.




Μέχρι τότε, φαντάζομαι ότι οι δημοσιογράφοι που περνούσαν από την πρεσβεία για να πουν κάτι παραπάνω από ένα γεια, θα δαγκώσουν πολλά σίδερα για να μην βγουν τα ονόματά τους.



Για να δούμε αν αυτή τη φορά καταφέρει να λάμψει η αλήθεια ή θα έχουμε και πάλι συγκάλυψη.



Αυτό που προκαλεί μεγάλη απορία όμως, είναι πως και δεν αποκάλυψε τα ονόματα αυτά ο Αλέξης Παπαχελάς που έσπευσε πρώτος στην άλλη άκρη της γηραιάς ηπείρου προκειμένου να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα των wikileaks που αφορούσαν την Ελλάδα;



Τι συνέβη; Τζούφια τα πήρε;

Την ίδια στιγμή και όπως σας είχαμε ενημερώσει από χθες, έπειτα από σχετική αποκάλυψη που έκανε από τις ΗΠΑ ο δημοσιογράφος κ. Ιγνατίου, «Υπάρχουν και άλλα βίντεο της συνέντευξης Στρος Καν» τα οποία έχουν κοπεί και δεν έχουν προβληθεί από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι canal +, πέρα από αυτό που πρόβαλε ο Λάκης Λαζόπουλος.



Είχαμε μάλιστα πει ότι στα κομμάτια που δεν έχουν προβληθεί ο κ. Στρος Καν προβαίνει σε άσχημους χαρακτηρισμούς, αλλά δεν γνωρίζαμε ποιους ή ποιον αφορούσαν αυτοί οι χαρακτηρισμοί.



Σήμερα λοιπόν και πάλι από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Ιγνατίου έγινε πιο συγκεκριμένος και αποκάλυψε ότι ο άσχημος χαρακτηρισμός, που κάνει ο κ. Στρος Καν, αφορά συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο της χώρα μας και επανέλαβε πως αν μεταδοθεί θα δημιουργήσει πρόβλημα.



Έπειτα από όλα αυτά και με δεδομένο τον τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Στρος Καν στον σύντροφο σοσιαλιστή κ. Παπανδρέου, ο οποίος τρόπος, ήταν μεν αποκαλυπτικός αλλά δεν ήταν καταφρονητικός (τουλάχιστον έτσι προφανώς τον θεώρησε ο ίδιος, άσχετα με τον αντίκτυπο που είχε σε μας), εμείς σχηματίζουμε την πεποίθηση ότι ο άσχημος χαρακτηρισμός αφορά πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας. Δεν νομίζουμε ότι αφορά τον κ. Παπανδρέου. Στη χειρότερη περίπτωση για το ΠΑΣΟΚ, ο χαρακτηρισμός αυτός ίσως να αφορά σε κάποιον αντιδρώντα υπουργό του, αλλά αυτό συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες. Κατά τη γνώμη μας αφορά είτε την προηγούμενη, είτε την νυν ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλιώς αναρωτιόμαστε, γιατί…. να λέει ο κ. Ιγνατίου ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα; Τι πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλέσει ένας χαρακτηρισμός εναντίον ενός υπουργού του ΠΑΣΟΚ;



Φίλοι μας ο κ. Στρος Καν, κατά τη γνώμη μας, είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, διοικητής του ΔΝΤ (αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό) και δεν πετάει διεθνώς λόγια, χωρίς να έχουν συγκεκριμένη στόχευση. Γι’ αυτό να μην βιάζονται να πανηγυρίσουν όσοι τώρα θεωρούν ότι στριμώχθηκε ο κ. Παπανδρέου, γιατί μπορεί αύριο να μην ξέρουν τι να πουν.



Εδώ παίζεται ένα γενικότερο προπαγανδιστικό παιχνίδι για ακύρωση και χειραγώγηση του ελληνικού λαού, προκειμένου να παραλύσει και να αποδεχτεί την υποδούλωσή του.



Πάντως ο άσχημος χαρακτηρισμός του κ. Στρος Καν, είτε αυτός αφορά πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας, είτε αντιδρώντα υπουργό του ΠΑΣΟΚ, μάλλον θα περιποιήσει τίτλο τιμής για τον συγκεκριμένο πολιτικό.



Στην περίπτωση όμως που ο άσχημος χαρακτηρισμός αφορά τον πρωθυπουργό της χώρας, τότε φυσικά τα πράγματα περιπλέκονται



Ίδωμεν.



Πάντως, για όσους δεν έχουν καταλάβει, μπαίνουμε πλέον σε μία περίοδο έμμεσων εκβιασμών, μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και… ποιός ξέρει τίνος άλλου, που επιθυμούν να διασωθούν ή να προωθηθούν και να προωθήσουν (κυρίως πρόσωπα) πατώντας σε “ παλιές ιστορίες”.



Το όλο σκηνικό, με δημοσιογράφους – πράκτορες, με πολιτικούς που “ ξεγυμνώνονται”, με “ περιβάλλοντα” και ποικίλου είδους διαβολές, μάλλον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως υγιές. Και η “ ασθένεια”, αυτή τη φορά εισάγεται από τον “ γιατρό”, αλλά και από τους “ φίλους”… Ποιοί θέλουν να θολώσουν τα νερά; Ποιοί θέλουν να παρασύρουν τους πολίτες στο απολιτικό πεδίο και να τους απομακρύνουν από την ζέουσα πολιτική ζωή του τόπου; Ποιοί επιχειρούν εξόφθαλμα να σχηματίσουν έντονες παραμορφωτικές εικόνες και να μας οδηγήσουν σε “ λογικά” πολιτικά αδιέξοδα; Πόσο υγιές μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα; Ποιές εξελίξεις πρέπει να περιμένουμε (πέρα από πολιτικές);



Και πάλι, το σφάλμα το έχουν οι πολίτες. Είτε θέλουν να το κατανοήσου είτε όχι. Για όσο διάστημα δεν θα αντιδρούν σε όσα τους συμβαίνουν από πολιτικές και πολιτικούς, από δημοσιογράφους και “ περιβάλλοντα”, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δημιουργήσουν εκείνοι τις εξελίξεις, αναγκάζοντας όλον αυτόν τον συρφετό να ασχοληθεί με τις εξελίξεις αντί να ασχολείται με προπαγάνδα προκειμένου να μας αποπροσανατολίσει όλους από τα πραγματικά ζητήματα και προβλήματα.



Όταν οι πολίτες συνειδητοποιήσουν πως η λύση είναι οι ίδιοι και το πρόβλημα είναι οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοί τους, τότε θα αρχίσει “ να μπαίνει το νερό στο αυλάκι”. Όταν οι Έλληνες πολίτες κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια, τότε θα κατανοήσουν το μέγεθος της δύναμής τους. Και τότε κάποιοι θα αρχίσουν να τρέχουν σαν τα ποντίκια…



Επιτέλους, αυτοί που έχουν “ ακυρωθεί” στην συνείδησή μας, θα πρέπει να τους “ ακυρώσουμε” και από τη ζωή μας. Έχουμε καταλάβει όλοι πως είναι κηφήνες που ζούνε από την δική μας εργασία, από τον δικό μας κόπο. Μόνο που, εσχάτως, αποφάσισαν να μετατραπούν και σε βρυκόλακες και ζούνε από το δικό μας… αίμα!

Πληροφορίες από Πηγή1, Πηγή2



Κωνσταντίνος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο