Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΘΗΒΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


Πανθηβαικο συλλαλητήριο.               
        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
            ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                                
                     Γραφείο Τύπου

Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 3
Ταχ.Κώδικας: 32 200
Τηλ: 2262 -3-50607
Fax:     2262-0- 27628
Site: www.thiva.gr
Θήβα 21/06/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο

Πλημμύρισε από κόσμο η κεντρική πλατεία της πόλης των Θηβών το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου μετά το κάλεσμα του Δήμου και των Φορέων για δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απομάκρυνση ή συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Νοσοκομείου. 

Τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας υποστήριξαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας και χαιρετισμό, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Ψυχογιός ( εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γ.Ντασιώτης.

Σύσσωμοι στο Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι φορείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Δ.Ο.Υ. Θηβών, όπου οι διαδηλωτές ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην επιχειρούμενη διάλυση της Οικονομικής Εφορίας και δόθηκε υπόσχεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων με ακόμα πιο αγωνιστικό ύφος.

Στόχος και σκοπός των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούνται με την ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και σύσσωμων των φορέων της πόλης, είναι :

- Η διεκδίκηση της αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Θήβας και όλων των υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να μην καταφεύγουν οι δημότες σε άλλα νοσοκομεία, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα τους και αυξάνοντας την ταλαιπωρία τους.
- Η διατήρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών του Δήμου ( Δ.Ο.Υ., Τελωνείο, Ο.Ε.Κ. κτλ.) έτσι ώστε αυτές να συνεχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τους πολίτες του μεγαλύτερου Δήμου της Βοιωτίας και του τρίτου πληθυσμιακά Δήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: 



Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες

Η παρουσία σας εδώ στέλνει το μήνυμα ότι όχι μόνο θα εμποδίσουμε την οποιαδήποτε υποβάθμιση της πόλης μας και των υπηρεσιών της, αλλά και ότι είμαστε όλοι αποφασισμένοι και ενωμένοι για να διεκδικήσουμε την πρόοδο και την εξέλιξη του Δήμου και του νομού μας.

Σας ευχαριστώ όλους γιατί η φωνή σας δυναμώνει το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από αυτήν εδώ την πλατεία.



Ότι δηλαδή:



ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ

ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας διέρχεται δύσκολες και ενδεχομένως κρίσιμες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης, με απρόβλεπτες συνέπειες και αόρατο ορίζοντα τερματισμού της.

Η κακή ψυχολογία που μας έχει δημιουργήσει η κατάσταση αυτή επιδεινώνει την ρευστότητα στις εξελίξεις και οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, με δυσμενείς συνέπειες για όλους μας.

Το πνεύμα των σχεδιασμών για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα, όπως η υγεία, η παιδεία, η δημόσια διοίκηση και η αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζεται από την επιφανειακή ανάγνωση των στατιστικών μεγεθών αλλά αγνοείται επιδεικτικά η αντιστοίχιση των μεγεθών αυτών με τις κοινωνικές ανάγκες και τα προβλήματα που μας αφορούν.

Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η αναποτελεσματική αντιμετώπιση των οικονομικών μεγεθών, η υπερδιόγκωση των κοινωνικών προβλημάτων και η απώλεια κάθε πιθανότητας για πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου.

Αυτός ο πολιτικός παραλογισμός υπαγόρευσε και την ιδέα της ανακατάταξης των υπηρεσιών υγείας, την αλλαγή της μορφής του νοσοκομείου της Θήβας και του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με αμφίβολη την τελική τους εξέλιξη, την απομάκρυνση της ΔΟΥ, την μεταφορά του Τελωνείου, την κατάργηση του γραφείου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:



ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ



Όπως θα θυμάστε πριν λίγο καιρό, με συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου και των φορέων της πόλης μας, κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την απομάκρυνση του γραφείου της Επιθεώρησης Εργασίας από τη Θήβα.

Σε όσες προσπάθειες κάναμε μέχρι σήμερα οφείλω να επισημάνω ότι υπήρξε έμπρακτη και άμεση η συνεργασία και η ανταπόκριση όλων των φορέων της πόλης.



ΟΜΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.



Καλούμαστε πλέον να αποτρέψουμε την ολοσχερή υποβάθμιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει η απομάκρυνση της ΔΟΥ, η συγχώνευση του Τελωνείου, η απροσδιόριστη μετεξέλιξη του Νοσοκομείου και του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ή η κατάργηση του γραφείου Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας;

Και όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί γίνονται αγνοώντας ότι ο Δήμος Θηβαίων αποτελεί τον μεγαλύτερο πληθυσμιακά δήμο του νομού και τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με πληθυσμό μεγαλύτερο από ολόκληρους νομούς.

Η πρώην επαρχία Θηβών που πλέον αποτελείται από τους Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας, τις Δημοτικές ενότητες Ακραιφνίας, Θεσπιών αλλά ουσιαστικά και τις Ερυθρές περιοχή την οποίαν εξυπηρετεί το Νοσοκομείο της Θήβας, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, η ΔΟΥ Θηβών, το Τελωνείο και το γραφείο Εργατικής Κατοικίας, φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές με πλήθος επιχειρήσεων και εργαζομένων. Την περιοχή αυτή διέρχεται ένα σημαντικό τμήμα της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ο βασικός άξονας των οδικών μεταφορών.

Πριν λίγους μήνες άλλωστε εξαγγέλθηκε και η κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει την Ελευσίνα με την Υλίκη, έτσι η Θήβα καθίσταται συνδετήριος συγκοινωνιακός κόμβος της Νοτίου με την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, γεγονός που θα προσθέσει επιπλέον ανάγκες τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί ο νέος σχεδιασμός των υπηρεσιών αυτών.

Επιπλέον, αγνοείται το γεγονός ότι στη Θήβα εδρεύει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού, που ανά σειρά κατάταξης φιλοξενεί περίπου 2000 νεοσυλλέκτους αλλά και το Κέντρο Απεξάρτησης και οι Γυναικείες Φυλακές στον Ελεώνα Θηβών.

Δεν κινούμαστε με στείρες τοπικιστικές αντιλήψεις, ούτε πιστεύουμε ότι η εξέλιξη του δήμου μας θα πρέπει να γίνει σε βάρος άλλων δήμων.

Όμως δεν μπορούμε να μην αντιτάξουμε προς πάσα κατεύθυνση τα αυταπόδεικτα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας προκειμένου να αποτρέψουμε την υποβάθμιση και την απαξίωσή της.

Αυτό είναι και το μέγιστο καθήκον όλων μας είτε ως πολιτικοί παράγοντες, είτε ως πολίτες αυτού του τόπου.

Οφείλει λοιπόν ο σχεδιασμός, που γίνεται με σαθρές βάσεις χωρίς αξιολόγηση των κρίσιμων στοιχείων αλλά λαμβάνει υπόψη του μόνο τη συνολική πανελλαδική εικόνα των δημοσίων υπηρεσιών, με βάση οικονομικά στατιστικά στοιχεία, να επαναπροσδιοριστεί στη βάση της εξυπηρέτησης του πολίτη και της κοινωνίας.

Αν αυτό δε συμβεί θα έχει διαπραχθεί μία κατάφωρη αδικία σε βάρος της αυτοδιοίκησης, της τοπικής κοινωνίας, της πόλης του Δήμου και του νομού μας.

Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτραπεί έστω και την τελευταία στιγμή, καθώς ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην έχει πλέον εγκαταλειφθεί η πρόνοια της κεντρικής διοίκησης για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και του συνταγματικού χαρακτήρα του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου.





Οι σχεδιασμοί που επιχειρούνται τον τελευταίο καιρό όμως κάθε άλλο προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν.

Γιατί αγνοούν τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες, όπου εκεί χτυπά η καρδιά του Κράτους, και εξαντλώνται σε άγονες στατιστικές τοποθετώντας αριθμούς σε επίπλαστες διαδρομές δήθεν ανασυγκρότησης!!!



Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ



ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΖΩΗ



Την ζωή αυτή την κερδίζουμε καθημερινά με αγώνα και μόχθο και αξιώνουμε να απολαμβάνουμε τις παροχές για τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια φορολογούμαστε υψηλά.



ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ



Δεν θέλουμε να μαραζώσουμε για να υλοποιηθούν οι ανέφικτοι σχεδιασμοί της δήθεν ανασυγκρότησης και του Μνημονίου.



Δεν επιτρέπουμε τη θυσία της τοπικής κοινωνίας και του πολίτη προκειμένου να τελεσφορήσουν η στατιστική και η λογιστική που θέλουν να παρουσιάσουν στην περιβόητη ΤΡΟΙΚΑ.



Οι πολίτες έχουν κάνει πολλά χρόνια θυσίες για να καταφέρουν τη δημιουργία των υπηρεσιών αυτών στην περιοχή μας.

Δεν είναι δυνατό να αξιώνουμε πάλι από αυτούς νέες θυσίες, χρησιμοποιώντας τελικά τους ίδιους τους πολίτες ως εξιλαστήρια θύματα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν και αποφασίζουν αποστασιοποιημένοι από την κοινωνία ότι πλέον η θυσία, αν απαιτείται θυσία, θα πρέπει να προέλθει από τους ίδιους και όχι μόνο από τους πολίτες.



Δυστυχώς, φθάσαμε, όχι με ευθύνη μας, στο σημείο να χαράζουμε κόκκινες γραμμές μεταξύ τοπικής κοινωνίας και κεντρικής εξουσίας αλλά είναι η τελευταία μας και επιβεβλημένη επιλογή.



Για όλους εμάς εδώ αλλά και για όσους σήμερα ενδεχομένως δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες αποτελεί κόκκινη γραμμή, απαραβίαστη, ο σχεδιασμός που επιχειρείται.

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω και δεν θα δεχθούμε στην οποιαδήποτε μεταφορά, κατάργηση ή συγχώνευση των δημοσίων υπηρεσιών της πόλης μας.



ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ



Τα επιχειρήματά μας αυτά τα κάναμε γνωστά από την πρώτη στιγμή στους αρμόδιους φορείς, με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ψηφίσματα του δήμου και των φορέων της πόλης και με λεπτομερή υπομνήματα.

Ζητήσαμε κατ’ επανάληψη να συναντηθούν μαζί μας αλλά δυστυχώς καμία μέχρι σήμερα απάντηση δεν λάβαμε.

Φαίνεται όμως ότι τα επιχειρήματα αυτά δεν ήταν αρκετά για να εμποδίσουν τον μαρασμό της περιοχής μας που έρχεται.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε ότι αν δεν είναι ικανά τα γραπτά επιχειρήματά μας να τους πείσουν,



ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ



ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ



ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ



ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ



ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ



ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ



ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο