Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αναπόφευκτες οι εκλογές για την κυβέρνηση του μνημονίου

Οι εκλογές επανήλθαν με δυναμικό τρόπο στην πολιτική σκηνή, μετά τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του μνημονίου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Το κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ βράζει και ήδη πάνω από 15 βουλευτές έλεγαν χθες πως είναι αδύνατον να ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα.
 Το δίλημμα κάποιων κυβερνητικών βουλευτών είναι πως αν ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο η κυβέρνηση θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της,, (σ.σ: κανείς τους δεν πιστεύει τα εκβιαστικά διλήμματα πως αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο δεν θα μας δώσουν τη 5η δόση…), δηλαδή να ισοπεδώνει την κοινωνία, αλλά την ίδια ώρα οι ίδιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή των ψηφοφόρων τους.




Στο Μαξίμου βλέπουν πως πολύ δύσκολα θα περάσει το μεσοπρόθεσμο- λαιμητόμος για τη χώρα. Όπως έλεγε χθες συνεργάτης του πρωθυπουργού στην καλύτερη περίπτωση αυτό μπορεί να περάσει με 151- 152 βουλευτές, αλλά σ΄ αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα είναι αντιμέτωπη με την σοβαρότερη πολιτική κρίση από την μέρα που κέρδισε τις εκλογές.



Επίσης πρέπει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο αρκετοί βουλευτές να ζητήσουν την παραίτηση του Παπακωνσταντίνου με το επιχείρημα ότι τους εξαπάτησε πολιτικά λέγοντας τους ψέματα εδώ και πολλούς μήνες. Φανταστείτε λοιπόν την εικόνα 10- 20 βουλευτές να ζητούν την παραίτηση ενός υπουργού που μόλις χθες διόρισε ο πρωθυπουργός…



Μέχρι αυτή τη στιγμή οι βουλευτές Αθανασιάδης, Ρομπόπουλος, Αντωνίου, Σαλαγιάννης και Κουρουμπλής έχουν δηλώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πως δεν θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.


kentrinews.gr.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο