Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συνταγματικό το Μνημόνιο, έκρινε το ΣτΕ..Για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Είναι ΕΤΣΙ όμως;

συμβατές με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις Διεθνείς Συμβάσεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες, που επικρατούν στην Ελλάδα και εν όψει της ανάγκης αποφυγής της χρεοκοπίας. 
Σε περίπτωση, δε, που υπάρχει νέο Μνημόνιο και θα επιβάλει νέες περικοπές αποδοχών, κ.λπ., τότε το ΣτΕ θα κρίνει εκ νέου με τις συνθήκες και συγκυρίες, που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο. Χωρίς προβλήματα πέρασε το Μνημόνιο από την πλήρη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς κρίθηκε από τους δικαστές, οι οποίοι ακολούθησαν τις εισηγήσεις της Μαίρης Σάρπ και της Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου, ότι δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις Διεθνείς Συμβάσεις.


Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, με μεγάλη πλειοψηφία που σχεδόν αγγίζει το ομόφωνο (υπήρξαν μειοψηφίες έξι έως δέκα δικαστών, σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν), έκριναν ότι το μνημόνιο (Ν. 3845/2010) δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τους δικαστές, το Μνημόνιο δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος, έτσι ώστε να χρειάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Ακόμη, η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι ούτε με το Μνημόνιο αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας.
Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, συνάδουν με το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και με τις διεθνείς συμβάσεις τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο, όπως είναι οι περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων, επιδόματος θερινών διακοπών, δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) κ.λπ.
Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δικαιολογούν αυτές τις περικοπές στις αποδοχές και συντάξεις, οι οποίες είναι μέσα σε βιώσιμα επίπεδα. Το ερώτημα ....ειναι συνταγματική καi η δανειακή σύμβαση?            
Τα Συνεταιράκια .....Καί οι συμφοιτητές τί λένε?
Καλό τό δούλεμα κυρία δικαιοσύνη  αλλά δυστυχώς δέν εννόησες σωστά το΄σύνθημα των Ισπανών 'οταν φώναζαν ΄¨σσσστ μήν ξυπνήσουν οι Ελληνες΄ δεν εννοούσαν ότι κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, αλλα μην καταλάβουμε ότι τα 6.5 τρις τρύπα στην παγκόσμια οικονομίας εξαιτείας της Ελλάδας κύριε Ομπάμα, είναι στην πραγματικότητα 15 τρις, και το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας ειναι πρόβλημα του EYRO και της Γερμανίας πού θέλησε να μας κόψει όλη την παραγωγή αγροτική και βιομηχανική με τις ευλογίες του ΚΙΝΕΖΟΥ (Σημήτη),και αν εσείς σε αυτήν την συγκυρία επιλέγεται για συμμάχους σας τούς συμφοιτητές της χώρας σας εμείς σας λέμε κύριε ΜΠΑΡΑΚ ότι θα συμμαχήσουμε με τούς προαιώνιους ¨εχθρούς ¨ τούς ΕΒΡΑΙΟΥΣ και τούς ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ τούς Ρώσους και το μοναδικό πολιτισμικό ΕΘΝΟΣ μαζί με μας τους ΚΙΝΕΖΟΥΣ Καλημέρα κα;ι Κλυνήχτα κύριε ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ.

από ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο