Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σε πέντε διμηνιαίους λογαριασμούς το τέλος ακινήτων το 2012

Με το τέλος ακινήτων του 2012 θα συμψηφιστούν τα επιπλέον ποσά του φετινού τέλους που πλήρωσαν ή θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι λόγω λαθών στον υπολογισμό του. Παράλληλα, την απαλλαγή από το τέλος των νοικοκυριών που τελούν υπό μειονεκτικές κοινωνικά και οικονομικά συνθήκες θα κρίνουν οι προϊστάμενοι των εφοριών και όχι τριμελείς επιτροπές, όπως είχε αρχικά ορίσει το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στο τέλος ακινήτων και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

- το τέλος ακινήτων το 2012 θα εξοφληθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

- ακόμη και αν έχουν εντοπισθεί λάθη στον υπολογισμό του τέλους, ο φορολογούμενος θα πρέπει να το εξοφλήσει κανονικά. Το επιπλέον ποσό που κατέβαλε θα συμψηφισθεί στις 31 Μαρτίου 2012.


- ο προϊστάμενος της εφορίας και όχι τριμελείς επιτροπές θα κρίνει ποιος ζει υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες και η πληρωμή του τέλους οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωσή του. Ο έφορος θα έχει τη δυνατότητα να αναστείλει τη διακοπή του ρεύματος.

- στα ακίνητα που δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1.000 τ.μ το ειδικό τέλος ακινήτων μειώνεται κατά 30% για το τμήμα της επιφάνειας άνω των 1.000 τ.μ και κατά 60% για το τμήμα άνω των 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Εξαιρούνται από το τέλος οι κοινόχρηστοι χώροι κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων και κάμπινγκ) που αφορούν χώρους προσέλευσης, υποδοχής και υγιεινής, οι οποίοι προσδιορίζονται σε ποσοστό 35% της συνολικής επιφάνειας της ξενοδοχειακής εγκατάστασης.

- τέσσερις μήνες μετά το πέρας της προθεσμίας πληρωμής του τέλους, αυτό θα καθίσταται ληξιπρόθεσμο και θα ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

- το τέλος του 2011 βαρύνει τον ιδιοκτήτη ή επικαρπωτή του ακινήτου την 17η Σεπτεμβρίου 2011. Για το τέλος του 2012 η αντίστοιχη ημερομηνία ορίστηκε η 31η Μαρτίου.

capital.gr

PolisPress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο