Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Έντονες χιονοπτώσεις στη Βόρεια Έλλάδα

Προβλήματα στις μετακινήσεις -εναέριες και επίγειες- προκαλεί η επέλαση του χιονιά στη βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατεί και δεν επιτρέπει στα αεροσκάφη να προσεγγίζουν το διάδρομο προσγείωσης.


Τα αεροσκάφη που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν είτε στην Καβάλα είτε στην Αθήνα. Εξάλλου, τα προβλήματα στον αερολιμένα «Μακεδονία», όπου παραμένουν «εγκλωβισμένοι» πολλοί ταξιδιώτες, συνεχίζονταν μέχρι νωρίς το απόγευμα.


Προβλήματα παρατηρούνται από νωρίς το μεσημέρι και στη μετακίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κοζάνης. Κλειστό παραμένει το κομμάτι μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων των Κοίλων και της Καλαμιάς, όπου ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οδηγοί οχημάτων, οι οποίοι δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε ορεινές και πεδινές περιοχές.

Με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Προβλήματα παρατηρήθηκαν το μεσημέρι στην περιφερειακή οδό της πόλης που έκλεισε για λίγη ώρα στο ύψος του τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς δυτικά, εξαιτίας εργασιών αποξήλωσης και απομάκρυνσης κολώνας φωτισμού, που, για άγνωστους λόγους, είχε πάρει επικίνδυνη κλήση.

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης (Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, Πετροκέρασα, Λιβάδι, Ζαγκλιβέρι κ.ά. ), ενώ στο κέντρο της πόλης κατά διαστήματα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο.

Στην Κεντρική Μακεδονία απαιτούνται αλυσίδες στα ορεινά οδικά δίκτυα που οδηγούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας της Πέλλας, 3-5 Πηγάδια και Σέλι της Ημαθίας και Ελατοχωρίου της Πιερίας.

Εξάλλου, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται σε ορεινές περιοχές του Κιλκίς, της Πιερίας, της Ημαθίας και των Σερρών.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο, οπότε αναμένεται να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση.



Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο