Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

-Λαμόγια μεγαλοδιαφημιστές, τραπεζίτες και ξιπασμένοι μηντιάρχες, τα καλύτερα έρχονται...

Από τον Μαύρο Γενάρη



Ένα σεσημασμένο lifestyle κύκλωμα που αποτελούσαν τυχοδιώκτες των ΜΜΕ, ξιπασμένοι διαφημιστές και τραπεζίτες μοίραζαν την σημαδεμένη τράπουλα της ενημέρωσης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.


Εκβιαζόμενοι τραπεζίτες –κάποιοι από αυτούς ακόμη και για προσωπικούς, οικογενειακούς λόγους-κλεφτρόνια μεγαλοδιαφημιστές, οι οποίοι βγαίνουν από τις βίλες τους κάτω από μια ανθρώπινη ομπρέλα με γορίλες, και ξιπασμένοι μηντιάρχες οδήγησαν τα ΜΜΕ στη σημερινή κατάσταση.

Θα είχε ενδιαφέρον για παράδειγμα μια επίσκεψη του ΣΔΟΕ στα γραφεία κάποιων μεγαλοαλητών της διαφήμισης οι οποίοι παντελόνιασαν εκατοντάδες εκατομμύρια υποδυόμενοι τους μεσίτες ανάμεσα σε κρατικούς οργανισμούς και ΜΜΕ.

Αυτά τα καλόπαιδα της διαφήμισης που ξεκίνησαν άφραγκοι και πένητες κατάφεραν μέσα σε μια δεκαετία να γίνουν βαθύπλουτοι μανατζαρέοι του κρατικού χρήματος, δηλαδή του δικού σου μαλάκα Έλληνα πολίτη.

Τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα συμπορεύθηκαν με συγκεκριμένους διαφημιστές για δεκαετίες ολόκληρες. Στην ουσία πρόκειται για αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε κολλητούς με το αζημίωτο. Μαύρο χρήμα και μίζες έγιναν βίλες και γλυκιά ζωή στα βόρεια προάστια και στις Κυκλάδες.

Το κωλομπαριλίκι διαφημιστών και ξιπασμένων τραπεζιτών και μηντιαρχών δημιούργησε τις σημερινές φούσκες στο χώρο της ενημέρωσης φροντίζοντας στο μεταξύ να προσφέρει αντί για δημοσιογραφία τηλεοπτικές βίζιτες όλων των φύλων.

Κάτι αμόρφωτα τσογλάνια βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά των ΜΜΕ, με τις πλάτες ενός διεφθαρμένου ως το μεδούλι συστήματος.

Που ήταν οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια;

Που ήταν η ΕΣΗΕΑ του κυρ- Πάνου;

Τώρα που τους έπνιξαν τα σκατά με τα οποία οι ίδιοι βομβάρδιζαν τον κόσμο αποφάσισαν να αγωνισθούν.

Μάλιστα στην περίπτωση του Alter πρωταγωνιστεί στους «αγώνες» ένα γνωστό λαμόγιο της πιάτσας που στη διάρκεια της ηρωικής μάχης που έδιναν οι κάτοικοι της Κερατέας, ο ίδιος τους ειρωνεύονταν.

Για τέτοιο θράσος μιλάμε.

Φυσικά την πληρώνουν και αξιόλογοι δημοσιογράφοι, αξιοπρεπείς άνθρωποι, χαμηλών τόνων. Όλοι αυτοί πληρώνουν την ανοχή τους στο σκουπιδαριό.

Είναι βέβαια και το άλλο πρωτοφανές: Κάθε τυχάρπαστη κιλότα έβγαινε και δήλωνε δημοσιογράφος με την σφραγίδα της ΕΣΗΕΑ.

Όσο για τους εκδότες και τους καναλάρχες, πάρτε τους έναν-έναν και δείτε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, μιζαδόρους, εργολάβους, προμηθευτές του δημοσίου και διάφορα λαμόγια έτοιμα να πουλήσουν και τη μάνα τους.

Ήταν λογικό οι συγκεκριμένες συμμορίες τώρα που το χρήμα τελειώνει ν αρχίσουν το μακελειό.

Τα καλύτερα έρχονται με το κολασμένο 2012…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο