Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

“Εισπρακτικές εταιρίες” οι νέοι συνεργάτες της κυβέρνησης των προθύμων

Το αίσχος της κυβέρνησης των προθύμων εντολοδόχων δεν δείχνει να έχει σταματημό, αφού η ανεκδιήγητη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δείχνει να «μπολιάστηκε» με στοιχεία, τα οποία ισχυροποίησαν και ανέδειξαν ακόμα περισσότερο το αίσχος και την αναλγησία της.


Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών είχαμε γράψει για τους «ημέτερους» φοροφυγάδες, οι οποίοι καλούνται να παρελάσουν με χειροπέδες για να δει ο κόσμος ότι συλλαμβάνονται οι μεγαλοφοροφυγάδες και εν συνεχεία βγαίναν «κύριοι» και τα «σπάγαν» και στα μπουζούκια, εις υγείαν των κορόιδων, χωρίς να έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ από αυτά που χρωστάγανε.


Έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος από βήματος βουλής ανήγγειλε τους νέους συνεργάτες του υπουργείου οικονομικών στον τομέα της «πάταξης» της φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα είπε: «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με μεγάλες εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών»

Πέραν του προφανούς αίσχους που δείχνει η ομολογία ανικανότητας για είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών υπάρχει και περαιτέρω αίσχος και μάλιστα μεγαλύτερο. Στην ιστορία με τους μεγαλοφοροφυγάδες που βγαίναν ανέγγιχτοι από τα δικαστήρια υπήρχε σχετική δήλωση των δικαστηρίων ότι η νομοθεσία τους επιτρέπει να ξεγλιστράνε χωρίς να πληρώνουν τίποτε. Οπότε λογική κίνηση θα ήταν η αλλαγή αυτής της νομοθεσίας μήπως και το κράτος καταφέρει να εισπράξει κάποια από τα χρωστούμενα των μεγαλοοφειλετών.

Όμως αντί για αυτό το κράτος αποφάσισε να συνεργαστεί με «εισπρακτικές εταιρίες», γεγονός το οποίο δείχνει ότι στόχος του κράτους δεν είναι οι μεγαλοφοροφυγάδες, αλλά ο μέσος Έλληνας πολίτης που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην φοροκαταιγίδα που εξαπολύει εναντίον του το κράτος, ακόμα και αφότου τον ανάγκασε να κλείσει την επιχείρηση του και να καταφύγει στο ταμείο ανεργίας.

Ποιες είναι όμως αυτές οι «εισπρακτικές εταιρίες» στις οποίες αναφέρεται ο Βενιζέλος; Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος» πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 2/11/2007 πρόκειται για εταιρίες η δραστηριότητα και οι πρακτικές των οποίων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ! Πρόκειται για εταιρίες που προχωρούν σε ενοχλήσεις, εκβιασμούς, παραπλάνηση και άλλα πολλά αδικήματα στην προσπάθεια τους να εισπράξουν το οφειλόμενο ποσό.

Αυτοί είναι οι νέοι συνεργάτες που θέλει η κυβέρνηση των προθύμων στον αγώνα της ενάντια στον Ελληνικό Λαό. Και όπως λέει ο Λαός, για να πούμε και μια παροιμία που τόσο αρέσουν στον τηλεπρόεδρο, «δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι».


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο