Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το "πόθεν έσχες" των αμερικανών πολιτικών

Οι συγκρίσεις με τον δικό μας τρόπο λειτουργίας του συστήματος κατάθεσης και ελέγχου πόθεν έσχες των πολιτικών είναι αμείλικτα

 Ο ΣΚΑΪ σας παρουσιάζει την ειδική λεπτομερέστατη φόρμα- το αμερικανό "πόθεν έσχες" ΕΔΩ που οι Αμερικανοί πολιτικοί στο Κογκρέσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων καλούνται να συμπληρώσουν και να υπογράψουν κάθε χρόνο προτού το παραδώσουν στην αρμόδια επιτροπή, Committee of Ethics για να ακολουθήσει ο εξονυχιστικός έλεγχός τους.


Το ίδιο "πόθεν έσχες" είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν και οι άμεσοι συνεργάτες κάθε Αμερικανού πολιτικού, ο οποίος- όπως μπορείτε να δείτε- οφείλει να δηλώσει μέχρι και την παραμικρή δαπάνη που έχει κάνει τόσο ο ίδιος όσο και η/ο σύζυγός του και τα παιδιά τους. Είναι μία λεπτομερής καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων ενώ στα ειδικά κουτιά οφείλουν να δηλώσουν και το παραμικρό ποσό που ξεπερνάει τα 200$ και το οποίο έχει δοθεί στην οικογένειά τους ως χορηγία ή καθ' οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Μεταξύ των δαπανών που οφείλουν να δηλώνουν περιλαμβάνονται ακόμα και τυχόν δαπάνες από ταξίδια που έκαναν στον εν λόγω οικονομικό έτος.

Σε περίπτωση εσφαλμένης δήλωσης των στοιχείων ή απόκρυψης περιουσιακών δεδομένων, το αμερικανικό δίκαιο είναι αμείλικτο καθώς αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο από την αρμόδια επιτροπή, τότε ο πολιτικός δεν αντιμετωπίζει μόνο την απειλή της καθαίρεσης από το αξίωμά του αλλά και της πολυετούς φυλάκισης.

Οι συγκρίσεις με τον δικό μας τρόπο λειτουργίας του συστήματος κατάθεσης και ελέγχου πόθεν έσχες των πολιτικών είναι αμείλικτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο