Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κι ύστερα αναρωτιόμαστε «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε»…

 filotimiamirror
Επιτομή του ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ αποτελεί η υπ’ αριθμ. 34 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Νοεμβρίου 2011 (δημοσιευθείσα στο 252 φύλλο του Α΄ τεύχους του ΦΕΚ της 2ας Δεκεμβρίου 2011).
Η «Πράξη 34» αποτυπώνει εναργέστατα τα διανοητικά αδιέξοδα της ελληνικής δημοσίας και δη της κυβερνητικής λειτουργίας. Τι ορίζει η περί ης ο λόγος «Πράξη»; Ανασυνθέτει, σύμφωνα με τον τίτλο της, την Κυβερνητική Επιτροπή και καθορίζει τις αρμοδιότητές της. Στην Κυβερνητική Επιτροπή συμμετέχουν: ο Πρωθυπουργός, οι δυο Αντιπρόεδροι, οι 16 Υπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού! Δηλαδή σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο συν τον Μαξιμάρχη μείον τους Αναπληρωτές Υπουργούς! (οι Υφυπουργοί, – «μη σας αυταπατά το πάχος», που λέει και το αφεντικό του Ζήκου στην κλασική «Κακομοίρα», – δεν είναι μέλη της Κυβερνήσεως).

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες της ούτως συγκροτουμένης Κυβερνητικής Επιτροπής; Η «Πράξη 34» επαναλαμβάνει αυτολεξεί σχετική διάταξη του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα», και ορίζει πομπωδώς: «Η Κυβερνητική Επιτροπή, ενεργώντας στο πλαίσιο και κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου…». Όμως την εποχή που καταρτίστηκε ο εν λόγω Κώδικας στην Κυβερνητική Επιτροπή συμμετείχε ένας ολιγομελής πυρήνας 6-7 Υπουργών, που μπορούσε να ενεργεί «στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργικού Συμβουλίου». Τώρα που Υπουργικό Συμβούλιο και Κυβερνητική Επιτροπή ταυτίζονται (σχεδόν με αμφιμονοσήμαντη αντιστοιχία των μελών τους) τι (θα) γίνεται; Το Υπουργικό Συμβούλιο δίνει κατευθύνσεις στον εαυτό του, και ως Κυβερνητική Επιτροπή παρακολουθεί και συντονίζει την εφαρμογή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου από τα μέλη της Κυβερνήσεως!!!
Η αυτοκατεύθυνση, η αυτοπαρακολούθηση, ο αυτοσυντονισμός, ο πολιτικός, ο κυβερνητικός και ο διοικητικός αυτισμός στην πιο ακραία και την πιο εκκωφαντική έκφρασή του!!!
Κι ύστερα αναρωτιόμαστε «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε»…
οπωπητήρ

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο