Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ Την απόφαση για κατάργηση – συγχώνευση της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ



ΨΗΦΙΣΜΑ


ΘΗΒΑ, 22/02/2012

ΠΡΟΣ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,


Μετά την φημολογούμενη κατάργηση – συγχώνευση των υπηρεσιών της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ αισθανόμαστε υποχρεωμένοι ως επαγγελματίες – εργαζόμενοι – βιοτέχνες – έμποροι αλλά και ως απλοί πολίτες αυτού του τόπου, να διαμαρτυρηθούμε για την διαρκή προσπάθεια από πλευράς Κυβερνήσεως προς υποβάθμιση της 3ης μεγαλύτερης Πόλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Δυστυχώς οι κρατούντες, αντί να ενσκήψουν στις επαλαμβανόμενες εκκλήσεις μας για ελαστικοποίηση των τελευταίων μέτρων, έρχονται τώρα να επιβεβαιώσουν τις υποψίες μας για κοινωνική αναλγησία, αδιαφορία για τον πολίτη και ισοπέδωση των πάντων. Οφείλουν να ανακαλέσουν άμεσα οποιαδήποτε σκέψη ή απόφαση για συγχώνευση της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ, αναλογιζόμενοι ταυτόχρονα τις πιθανές επιπτώσεις από την απόφαση τους αυτή.

Δεν είναι δυνατό να συγχωνευθεί η υπάρχουσα δομή των φορολογικών υπηρεσιών της πόλης μας διότι, πέραν της υποβάθμισης του τόπου, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ταυτόχρονα και πολλαπλή άνοδο του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών από όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μετακινούνται από την πόλη τους για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.

Εξάλλου η ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ συμπεριλαμβάνεται στις 35 μεγαλύτερες της χώρας, καλύπτει και εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό πολιτών από 56 Χωριά πάνω από 70.000 κατοίκους.

Εξυπηρετεί εκτός από τον Καλλικρατικό δήμο Θηβαίων και όλο τον Δήμο Τανάγρας καθώς και τις Δημοτικές Ενότητες Θεσπιών ( Δήμο Αλιάρτου) Ακραιφνίας ( Δήμος Ορχομενού) και Ερυθρών ( Δήμος Μάντρα – Ειδυλλίας ).

Εξυπηρετεί περίπου 1400 επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Θήβας και στη ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης.

Εξυπηρετεί πλήθος καθημερινών συναλλαγών , υποθέσεις λογιστών, συμβολαιογράφων, δικηγόρων όπως για παράδειγμα μεταβιβάσεις ακινήτων ( Βιομηχανικά – Εμπορικά) από όπου εισπράττονται φόροι, τέλη και δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου γρήγορα και αποτελεσματικά. Επίσης συναλλαγές για το Πρωτοδικείο της Θήβας με εντάλματα, παράβολα κ.λ.π.

Τα έσοδα τόσο από τις συναλλαγές των φορολογούμενων πολιτών όσο και των Βιομηχανιών και επιχειρήσεων είναι αρκετά υψηλά στοιχείο σημαντικό που δεν πρέπει να παραληφθεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το προηγούμενο οικονομικό έτος οι εισπράξεις ανήλθαν στα 500.000.000 ευρώ περίπου.

Είναι πλέον βέβαιο ότι κανένας σχεδιασμός δεν υπάρχει στα λαμβανόμενα μέτρα και οι όποιες τυχόν αποφάσεις που λαμβάνονται απουσιάζει η εκτίμηση των επιπτώσεων που αυτές έχουν στην οικονομία και στην κοινωνία. Επειδή η Πόλη μας έχει γίνει πλέον στόχος της προσπάθειας αυτής για την υποβάθμιση των πάντων, εμείς ενωνουμε τις φωνες μας και….

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

Για την διαρκή προσπάθεια υποβάθμισης του τόπου μας από πλευράς Κυβερνήσεως.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

Την απόφαση για κατάργηση – συγχώνευση της ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ.

ΟΙ  ΦΟΡΕΙΣ  ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ – ΑΡΤΟΠΩΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΩΝ – ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΜΩΤΩΝ – ΚΟΥΡΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟ – ΤΑΞΙ «Ο ΚΑΔΜΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  «Η ΘΗΒΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο