Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ποιός είναι ο βουλευτής που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό

Τεράστιο ηθικό ζήτημα προκύπτει από την αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης στη Βουλή, σχετικά με...


«έναν ή μία» βουλευτή που έβγαλε στην Ελβετία ένα εκατομμύριο ευρώ τον δραματικό Μάιο του 2011 κι ενόσω η χώρα βρισκόταν υπό την πίεση των εταίρων μας και τον ασφυκτικό έλεγχο της Τρόικας, εν όψει του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας.


Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr, ο τέως βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ Σπήλιος Λιβανός «ξέχασε» να δηλώσει στο πόθεν έσχες για το 2009-2010 ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σε έγγραφο-ντοκουμέντο, με ημερομηνία την 18η Ιανουαρίου του 2012 και παραλήπτη τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου του «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, Ευάγγελο Αργύρη, ο τέως βουλευτής Σπήλιος Λιβανός επισημαίνει ότι το εν λόγω ποσό (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κατατεθειμένο σε τράπεζες του εξωτερικού) δεν δηλώθηκε «εκ παραδρομής».

Τα ερωτήματα που συνοδεύουν την ασύλληπτη «αμέλεια» του τέως βουλευτή Σπήλιου Λιβανού είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βουλευτής είναι σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και γόνος πολιτικής οικογένειας, καθώς είναι γιος του πρώην υπουργού Τουρισμού, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και ευρωβουλευτή, Διονύση Λιβανού, και μικρανεψιός του Πατρινού πρώην πρωθυπουργού και επικεφαλής της φιλελεύθερης παράταξης, Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο «υιός Λιβανός» από το 2001 ήταν πολιτικός και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας το Σεπτέμβριο του 2007, ενώ υπήρξε κι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά στη διαδικασία εσωκομματικής εκλογής, με αντίπαλο την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Σπήλιος Λιβανός σε απάντηση του αναφέρει ότι, μετά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, στις 9 Ιανουαρίου, υπέβαλε σχετικές αιτήσεις στις τράπεζες που είναι κατατεθειμένο το παραπάνω χρηματικό ποσό, ωστόσο ορισμένες εξ αυτών, ιδίως οι τράπεζες του εξωτερικού, τον ενημέρωσαν ότι αδυνατούν να του χορηγήσουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2012 τα σχετικά παραστατικά στοιχεία. Γι’ αυτό, άλλωστε, καταλήγοντας στην επιστολή του, ζητεί από τον κ. Αργύρη να του χορηγήσει μία προθεσμία 30 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του 2012, προκειμένου να συλλέξει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να δώσει πλήρη και ακριβή εικόνα για το ύψος και τη ροή των καταθέσεών του.

Ο Σπήλιος Λιβανός δήλωσε ότι τα χρήματα είχαν δηλωθεί κανονικά, απλώς σημειώθηκε ένα «σφάλμα» κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας.

«Έχουν μια διαδικασία στη Βουλή για τη συμπλήρωση των «Πόθεν Έσχες» και είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τα αντίστοιχα κουτάκια. Είχε δημιουργηθεί ένα θέμα τα Χριστούγεννα, με κάποιες δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» που είχαν κάποια λάθη και μπήκε το όνομά μου μέσα σε αυτές. Ξαναπήγα τα χαρτιά τα οποία χρειαζόντουσαν και μου είπαν ότι όλα είναι εντάξει. Εγώ κάνω δηλώσεις από το 2005 και, επειδή έχω μια δραστηριότατα στο εξωτερικό, τα ξεχωρίζω και βάζω ξεχωριστά τις δραστηριότητες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως και τις καταθέσεις. Το 2009 δεν είχε συμπληρωθεί το ποσό των καταθέσεων στα σωστά κουτάκια. Οι πράξεις μου, ωστόσο, οι οποίες οδηγούν στα ποσά αυτά είχαν αναφερθεί σωστά. Αν κοιτάξει κάποιος τις προηγούμενες δηλώσεις μου, τα ποσά είναι περίπου ίδια», απάντησε.



Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 12:47)



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο