Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ-ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...​.

Φωτογραφική επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ

Στην ομάδα μας πάντα λέμε ότι η ''δουλειά'' ενός Παυσανία είναι να γυρίζει και να ''μυρίζει'', να παύει την ανία του και να καταγράφει τις εικόνες που συναντά ,πρώτα στο μυαλό του και μετά στην κάμερα του.
Έχουμε συναντήσει και έχουμε δει πολλά κατά καιρούς αλλά αυτό που συναντήσαμε πριν λίγες μέρες σ ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στα Πατήσια μας συγκλόνισε.
Σκοπός της επίσκεψής μας στο σπίτι αυτό ήτανε η καταγραφή ενός ακόμη εγκαταλελειμμένου ιστορικού σπιτιού της Αθήνας.
Μέσα σ' αυτό το εγκαταλελειμμένο σπίτι ζει μια γιαγιά με την εγγονή της (Ελληνίδες). Το κορίτσι έχει νοητικά προβλήματα και χρήζει ιατρικής περίθαλψης. Η γιαγιά της(όπως ισχυρίζεται) μας είπε ότι είναι άστεγοι περίπου ένα χρόνο και ότι ζούσανε στον δρόμο ,ενώ το τελευταίο διάστημα βρήκανε καταφύγιο μέσα σε αυτό το σπίτι γιατί είδανε μέσα από μια τρυπά να μπαίνουνε και άλλοι και έτσι μπήκανε και αυτοί .
Εικόνα από τον πάνω όροφο του σπιτιού
Μας είπε ότι ζούσε στο ενοίκιο αλλά η οικονομική κατάσταση την ώθησε στον δρόμο, ενώ το κράτος έχει κόψει εδώ και αρκετά χρόνια το επίδομα προς την εγγονή της.
Δεν θα σας πούμε αλλά γιατί είναι όλα καταγεγραμμένα με κάμερα.
Κάποια στιγμή θ' ακούσετε το κορίτσι να φωνάζει απεγνωσμένα ΠΕΙΝΑΩΩΩ....Μας τσάκισε, προσωπικά ο ήχος αυτός έχει σφηνωθεί στο μυαλό μου...
Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι το δωμάτιο στο οποίο ζούνε είναι αρκετά καθαρό! Ενώ τα βράδια βάζει πίσω από την πόρτα για εμπόδιο ένα παλιό τραπέζι ώστε να μην μπαίνουν οι άλλοι άστεγοι(πρόκειται για Ιρακινούς) που ζούνε στον πάνω όροφο του σπιτιού και της κλέψανε μια εικόνα και τα προσωπικά της έγγραφα.
Ο λόγος που βγάζουμε αυτή την ιστορία στο διαδίκτυο είναι μήπως και ευαισθητοποιήσουμε και συν-κινήσουμε κάποιους ανθρώπους και βρουν μια στέγη σε αυτούς τους ανθρώπους.
Υ.Γ. Περιμένουμε από κάποιες ομάδες αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να επιδείξουν την ίδια ευαισθησία που έδειξαν στους 250 (λαθρο)μετανάστες της νομικής...

Μέσα στο σπίτι υπάρχουν νέκρα περιστέρια...

και νεκρά ποντίκια....

Η γιαγιά με την εγγονή της μέσα στο δωματιάκι τους....




έχουν καλύψει τα 
παράθυρα

το κρεβάτι τους...


ΠΗΓΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο