Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Άρχισαν τα όργανα στον δήμο Αγράφων

Κλεάνθη Φουρλίγκα:"Δεν λειτουργεί.. σωστά.. η Οικονομική επιτροπή του δήμου Αγράφων"
Καταγγελίες της δημοτικής Συμβούλου  που ζητά την παρέμβαση της ΕισαγγελίαςΔεν λειτουργούν σωστά τα όργανα του δήμου Αγράφων και δει της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία είναι και μέλος αναφέρει σε επιστολή -καταγγελία της η δημοτική Σύμβουλος Αγράφων κα Κλεάνθη Φουρλίγκα.
Την επιστολή της στρέφεται εναντίον του δημάρχου Αγράφων κ Δημήτρη Τάτση  ο οποίος είναι και πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής αλλά και συνολικά των οργάνων του δήμου.
Το μέλος της ίδιας επιτροπής ζητά την παρέμβαση της Εισαγγελίας αλλά και των οργάνων της
 Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της κα Φουρλίγκα..
"Στις δημοτικές εκλογές που έγιναν το 2010 συμμετείχα στο συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου κ. Τάτση Δημητρίου και εξελέγην δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά 4η στη σειρά προτίμησης.
Με την έναρξη των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή (Ιανουάριος 2011) έγινε και η διαδικασία κατανομής Αξιωμάτων. Εκλέχθηκα μέλος της οικονομικής επιτροπής, στην οποία εκτός από εμένα εκλέχθκαν και οι:
1) Κακός Θωμάς2) Κοφίνη Αναστασία3) Παπαδήμος Παναγιώτης4) Κατσιφός Ευάγγελος5) Τελώνης Λεωνίδας
Προηγούμενη εμπειρία από συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχα και γι’ αυτό τον λόγο έδινα περισσότερη έμφαση στο να ακούω και να μαθαίνω, έτσι ώστε η συμμετοχή μου στις όποιες ενέργειες του δήμου να είναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με τη συνείδησή μου.
Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και σήμερα έγιναν 25 οικονομικές επιτροπές. Το Δεκέμβριο του 2011 διαπίστωσα πως έγινε οικονομική επιτροπή χωρίς να πάρω πρόσκληση ούτε καν ενημέρωση.
Αμέσως σε συνάντηση που είχα με τον ίδιο το δήμαρχο του έκανα παρατήρηση για το συγκεκριμένο θέμα και μου απάντησε ότι ήταν λάθος που δε με ενημέρωσε πιστεύοντας πως θα με είχε ενημερώσει ο κύριος Μπαλτάς Αθανάσιος (ειδικός συνεργάτης του δημάρχου επί μισθώ).
Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να ελέγχω όλες τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής μέσω διαδικτύου «Διαύγεια». Από 1-1-2012 μέχρι σήμερα έγιναν 10 οικονομικές επιτροπές. Διαπίστωσα ότι με καταχωρούσαν ως παρούσα χωρίς να με καλούν και να με ενημερώνουν. Αμέσως έκανα αίτηση προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τσιώλη Δημήτριο να μπει θέμα στο Δ.Σ. «τρόπος λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής». Την αίτησή μου αυτή παρέλαβε ο κ. Μπαλτάς Αθανάσιος αφού ο κ. Τσιώλης κατοικεί στην Αθήνα (φ/ο της οποίας σας καταθέτω).
Στις 10 οικονομικές που έγιναν δέχτηκα τηλεφωνική πρόσκληση για τις 2, στις οποίες και παραβρέθηκα. Στο τέλος της συνεδρίασης ζήτησα να υπογράψω και μου απάντησε ο κ. Μπαλτάς ότι δεν είναι έτοιμα τα πρακτικά και ότι θα τα υπογράψω στην επόμενη.
Στην επόμενη έλαβα πάλι τηλεφωνική πρόσκληση και παραβρέθηκα. Όταν μπήκα στην αίθουσα μού έδωσαν την πρόσκληση μαζί με την απόφαση – απόσπασμα. Στο απόσπασμα αυτό στο έκτο θέμα «Αναθέσεις έργων» είχαν δύο κωδικούς: Κ.Α. 20-6262002 και Κ.Α. 25-6414001. Στο τέλος της συνεδρίασης ζήτησα ξανά να υπογράψω και έλαβα πάλι την ίδια απάντηση. Μετά από αρκετές ημέρες διαπιστώνω στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ότι στο θέμα 6 «Αναθέσεις έργων» είχε προστεθεί άλλος ένας κωδικός: Κ.Α. 20-7135002, ο οποίος αφορούσε την προμήθεια κάδων απορριμμάτων ποσού 15.000,00 € (σας καταθέτω τα σχετικά έγγραφα).
Ζήτησα εξήγηση από τον κ. Μπαλτά και μου απάντησε πώς έτσι γίνεται, όταν ξεχνούν κάτι το προσθέτουν μετά και δεν κρίνουν σκόπιμο να μας ενημερώσουν.
Όταν διαπίστωσα ότι έγινε οικονομική επιτροπή στις 30-4-2012 με θέμα « Ψήφιση πιστώσεων» που αφορούσε το ποσό 1.380.000,00 € και καταχωρημένη ως παρούσα ενώ ποτέ δεν έλαβα πρόσκληση έστω και τηλεφωνική, πήγα στον πρακτικογράφο κ. Τάκη Νικόλαο και ζήτησα τα πρακτικά για να δω ποιος υπογράφει για εμένα, ενώ δεν παραβρέθηκα. Μου απάντησε πως δεν τα έχει αυτός και θα πρέπει να κάνω αίτηση προς τον πρόεδρο της οικονομικής (δήμαρχο). Έκανα αίτηση στις 8-6-2012 (φ/ο σας καταθέτω). Ύστερα από αυτό ο κ. Τάκης μου ζήτησε λίγο χρόνο ώστε να προσπαθήσει να μαζέψει τις άλλες υπογραφές γιατί και αυτός δεν είχε παραβρεθεί σε καμία επιτροπή ως πρακτικογράφος και να εκκρεμεί μόνο η δική μου ώστε να έχει λιγότερες κατηγορίες εις βάρος του.
Μέχρι και σήμερα στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα μαζί του μου επαναλαμβάνει πως εκκρεμούν δύο υπογραφές, (απορίας άξιον πως θα βρει τις υπογραφές τη στιγμή που μέλη της οικονομικής και του Δ.Σ. σε κάποιες συνεδριάσεις την ώρα εκείνη ασκούσαν συγχρόνως και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις) και θα με ενημερώσει εκείνος πότε θα είναι έτοιμα να μου τα παραδώσει.
Από τότε που θορυβήθηκαν με τα γεγονότα, άρχισαν να με καταχωρούν ως απούσα, για παράδειγμα στην οικονομική 09/2012 με ημερομηνία απόφασης 5-6-2012 και ημερομηνία ανάρτησης 21-6-2012.
Στην οικονομική 10/2012 στις 21-6-2012 μου τηλεφώνησε η κα Κάλλη Κων/να (ειδικός συνεργάτης δημάρχου επί μισθώ) ενώ βρισκόμουν στο Αγρίνιο στις 1 μμ και μου είπε αν έχω χρόνο και θέλω να παρευρεθώ στη συνεδρίαση της οικονομικής που θα γίνει στις 2 μμ, στέλνοντάς μου την πρόσκληση με fax στις 1:05 μμ (φ/ο σας καταθέτω). Φυσικά ήταν αδύνατον να παρευρεθώ λόγω χιλιομετρικής απόστασης, και εκεί με καταχώρησαν ως απούσα.
Η ίδια ακριβώς πρακτική ακολουθείται και στη συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων. Στις αρχές του έτους χωρίς ειδοποίηση με καταχωρούν ως παρούσα και αργότερα που ζήτησα τη συγκρότηση των συμβουλίων όπως ορίζει ο νόμος, με καταχώρησαν ως απούσα.
Στις 20-6-2012 μου τηλεφώνησε η κα Κάλλη και μου ζήτησε την ψήφο μου τηλεφωνικά για θέμα του δημοτικού συμβουλίου. Απάντησα πως δεν ψηφίζω τηλεφωνικά και μου είπε εντάξει. Και εδώ με καταχωρούν απούσα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τσιώλη Δημήτριο ο οποίος μου δήλωσε άγνοια για το θέμα και έκπληκτος πληροφορήθηκε από εμένα πως έγινε συμβούλιο. Μου είπε πως δεν είχε καμία ενημέρωση και ότι θα επιπλήξει τον κ. Μπαλτά και τον κ. Τάτση.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω διαπιστώνω ότι τα όργανα του Δήμου Αγράφων και ειδικότερα η οικονομική επιτροπή δεν λειτουργούν σωστά. Τα ποσά που διαχειρίζονται είναι τεράστια και κατ’ αυτή τη στιγμή που η χώρα διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση, θα πρέπει η διαχείριση αυτών των ποσών να διέπεται από νομιμότητα και διαφάνεια.
Σας παρακαλώ να ενεργήσετε έρευνα προς πάσα κατεύθυνση και να αποδώσετε ευθύνες σε όποιον εντοπίζονται και ανήκουν.

prasia-eyrytanias.--

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο