Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Ετοιμάζουν Colpo Grosso για την εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία. Θα αντιδράσει η Αιτωλοακαρνανία;

Παρουσιάζεται την επόμενη Τρίτη στο Αγρίνιο το σχέδιο διαχείρισης του υδατικού διαμερίσματος
Θεσσαλίας όπου το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο προς το Θεσσαλικό κάμπο ποσότητας 250.000 κυβικών μέτρων. Αυτό ερμηνεύεται από τους νομικούς παραστάτες που υπερασπίζονται τη μη εκτροπή του Αχελώου αλλά και από παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας ως η απαρχή της εκτροπής του Αχελώου μέσω της σήραγγας που έχει ήδη κατασκευαστεί και μπορεί μέσω αυτής να μεταφερθούν 1.250.000 κυβικά μέτρα νερού.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, υπάρχουν φορείς και δήμοι του νομού που ακόμη δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή των συμφερόντων της Αιτωλοακαρνανίας και με κίνδυνο να βρεθούμε χωρίς νομική εκπροσώπηση. Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο της επιτροπής ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου κ. Γιάννη Βαϊνά ενοχλημένο και στεναχωρημένο από την απροθυμία κάποιων να προσφέρουν και ίσως παραιτηθεί από την προεδρία της επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του aerasnews.gr, η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το Σεπτέμβριο.
Μπρος σε αυτές τις εξελίξεις το λόγο πλέον έχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού, οι δήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, οι φορείς του νομού καθώς και τα πολιτικά κόμματα.
Θα αντιδράσουν;

AerasFM


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο