Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «κλειδώνουν» τα μέτρα

Στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να καθοριστούν
τα μέτρα της επόμενης διετίας που θα αποφέρουν μέσω περικοπών 11,5 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είχε την Τρίτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά κατά την οποία έλαβε σαφείς οδηγίες για να εντοπιστούν άμεσα οι δημόσιες δαπάνες που μπορούν να περικοπούν έτσι ώστε να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να προβεί σε οριζόντιες περικοπές.
Το εγχείρημα των περικοπών ωστόσο μόνο εύκολο δεν είναι καθώς ορισμένα υπουργεία εμφανίστηκαν «απρόθυμα» στο να εντοπίσουν τις δαπάνες που τους υπαγορεύτηκαν και κατέληξαν να παρουσιάσουν στον Γιάννη Στουρνάρα, προτάσεις πολύ κάτω του αναμενομένου. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο απολύσεων προσωπικού, κλεισίματος οργανισμών και επιχειρήσεων καθώς και περαιτέρω οριζοντίων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
Πριν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση προκειμένου να τους επισημάνει πως πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειές τους για περιστολή των δαπανών.
Αυτό συνέβη διότι όπως φαίνεται στα δύο αυτά υπουργεία «πέφτει» το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών προκειμένου να βρεθούν άλλα 5,5 δισ. από τα 11,5 δισ. των περικοπών που αναζητά να κάνει η κυβέρνηση.
Έτσι στην συνάντηση της Τετάρτης που θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αναμένεται να «κλειδώσουν» τα μέτρα. Όλη την Τρίτη ο Γιάννης Στουρνάρας είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, οπότε και αναμένεται να ενημερώσει τους επικεφαλής της κυβέρνησης για την πορεία των συνομιλιών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει λύσει το θέμα πριν την άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου.

 iefimerida


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο