Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Με ανατροπή πέρασε από τη Ρίγα η Εθνική, 2-1 τη Λετονία!

Χαρακτήρα πρωταθήτριας Ευρώπης έβγαλε στη Ρίγα η Εθνική και έκανε ήδη τα πρώτα... χιλιόμετρα στο ταξίδι προς τη Βραζιλία. Η Λετονία προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 41', οι
διεθνείς μας, όμως, αντέδρασαν άψογα και με τέρματα των Σπυρόπουλου και Γκέκα (57' και 69' αντίστοιχα) ανέτρεψαν την κατάσταση, επικράτησαν 2-1 και επιστρέφουν στη βάση τους με το πρώτο τρίποντο. Δοκάρι στο 0-0 είχε ο Μανιάτης.
Όπως και στο περσινό παιχνίδι με τους Λετονούς, έτσι και στο αποψινό, η Εθνική Ελλάδος βρέθηκε πίσω στο σκορ και ήταν αναγκασμένη να κυνηγά τους γηπεδούχους. Με μια σημαντική διαφορά, όμως. Πέρσι ιδρώσαμε απλώς για να ισοφαρίσουμε στις καθυστερήσεις, ενώ απόψε ανατρέψαμε σχετικά εύκολα την εις βάρος μας κατάσταση και φύγαμε από τη Ρίγα με το πρώτο τρίποντο στη διαδικασία των προκριματικών.
Η Εθνική παρατάχθηκε με 4-4-2, ως αναμενόταν και τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Σπυρόπουλο, Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Τοροσίδη στην άμυνα (από αριστερά προς τα δεξιά). Οι Κατσουράνης και Τζιόλης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Μανιάτη να αγωνίζεται στη δεξιά πτέρυγα και τον Φορτούνη στην αριστερή, ενώ Μήτρογλου και Γκέκας αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.
Η Ελλάδα μπήκε νωθρά στο ματς και δικαιολογία γι αυτό ίσως αποτελούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς έπεφταν... καρέκλες από βροχή στη Ρίγα. Παρά την ανάγκη προσαρμογής, πάντως, απείλησε στο 8'΄και στο 16' με τον Γκέκα να αστοχεί δις από κοντινή απόσταση. Στο 21', βέβαια, οι διεθνείς γλίτωσαν το γκολ, όταν ο Ρούντιεφς έπιασε εξαιρετικό σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.
Από το 30' και έπειτα, η ομάδα μας ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα και άρχισε να πατά με σιγουριά στο γήπεδο και να παίρνει μέτρα. Στην καλύτερή της στιγμή, όμως, στάθηκε πολύ άτυχη. Ο δραστήριος Φορτούνης έβγαλε μια γλυκιά σέντρα στην περιοχή και βρήκε μόνο του τον Μανιάτη που έπιασε το πλασέ στην κίνηση. Ο Βάνινς έμεινε «άγαλμα» και απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας, η οποία ωστόσο... δεν ήθελε και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι (34').
Πάνω που ο Φερνάντο Σάντος πίστεψε ότι οι παίκτες του θα αύξαναν την πίεσή τους ήρθε η κακή στιγμή... Σε μια ανύποπτη φάση, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Βισνιάκοφς μέσα στην περιοχή (άργησε να κάνει το τάκλινγκ και πήρε πόδια) και Τσάουνα άνοιξε το σκορ για τους Λετονούς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 41', βάζοντας πλέον δύσκολα στους διεθνείς.
Δεν χαμπαριάζουν...
Όσο δύσκολα κι αν βάλει στην Εθνική μας μια ομάδα του επιπέδου της Λετονίας, αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βγάλει στον αγωνιστικό χώρο ποιότητα, πάθος και αποφασιστικότητα, έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει. Μάς το έδειξε περίτρανα και απόψε. Η Ελλάδα, λοιπόν, μπήκε πολύ φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο και μία από τις βασικές αιτίες της βελτίωσής της είχε ονοματεπώνυμο: Γιώργος Σαμαράς. Ο επιθετικός της Σέλτικ αντικατέστησε τον Μήτρογλου και παρότι αγωνίστηκε για μόλις 23' (τραυματίστηκε στο 68' και τη θέση του πήρε ο Νίνης) άλλαξε όλη την εικόνα του αγώνα. Μεγάλο, επίσης, ρόλο στην ανατροπή του σκορ έπαιξε η γρήγορη ισοφάριση. Η Εθνική έφερε το ματς στα ίσια στο 57' με ωραίο σουτ του Σπυρόπουλου με το καλό του αριστερό πόδι έξω από την περιοχή και κέρδισε πολλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.
Αλλάζοντας πλέον ψύχραιμα και σωστά τη μπάλα και κινούμενη με καθαρό μυαλό στον αγωνιστικό χώρο, η Εθνική μας έδειχνε ότι σύντομα θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε πριν καλά καλά το χρονόμετρο μας αγχώσει. Στο 69', λοιπόν, ο Κατσουράνης βρήκε με πανέξυπνη κάθετη τον Γκέκα και ο επιθετικός της Λεβάντε με τα.... εκατοντάδες τετ α τετ στην καριέρα του, δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ενα απλό πλασέ, 2-1 για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τέλος το παραμύθι.
Η Ελλάδα κράτησε εύκολα το προβάδισμα, ενώ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ αν στη συνέχεια ήταν ελαφρώς πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια. Όχι ότι μας πειράζει όμως... Σημασία έχει ότι η διαδρομή προς τη Βραζιλία ξεκίνησε με ένα μεγάλο, πρώτο άλμα και την ερχόμενη Τρίτη θα κάνουμε το δεύτερο νικώντας τη Λιθουανία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μετά άντε πιάστε μας...
Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Λετονία-Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

OnSports

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο