Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

"ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ Η ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ"

Σπείρα, έκλεψε από κληρικούς το ποσό των 450.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα θύματά της υπήρξαν και πάρα πολλοί κληρικοί. Η
«πετυχημένη» δράση του κυκλώματος που απέσπασε αυτό το τεράστιο ποσό, οφείλεται κυρίως, στην εσωτερική πληροφόρηση που είχαν για τις προτάσεις που κατέθεταν οι ναοί στην Αρχιεπισκοπή, για την επιχορήγησή τους!
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΑΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ;;;
Αυτό το σοβαρότατο θέμα, ούτε αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αλλά ούτε και σε κάποια ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών!
Πιθανόν να αποτελεί αντικείμενο της δικαστικής έρευνας, αλλά δίνει μια νέα τροπή στην υπόθεση, μιας και δεν πρόκειται για τυχάρπαστους απατεώνες που εκμεταλλεύονταν την «αθωότητα» ή την «άγνοια» των ιερωμένων, αλλά ήταν «επιστήμονες της απάτης» και είχαν καταφέρει να αποκτήσουν προσβάσεις στα αρχεία της Αρχιεπισκοπής!
Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν με την οξυδέρκειά τους να γλιτώσουν από τους λωποδύτες !
Ένα από αυτούς ήταν και ο πολύ γνωστός ιερέας της Μυτιλήνης, ο παπα-Στρατής! Νέος άνθρωπος που η αγάπη του για το ναό του, τον οδήγησε να υποβάλει στη Μητρόπολη, ένα σχέδιο ανάπλασης και αναπαλαίωσης του ναού.
Ο πάτερ Στρατής, Καθηγητής Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής, υπηρετεί ως Εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίων Πατέρων στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης.
Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας εξιστόρησε όλη την εμπειρία που είχε , με το κύκλωμα που ρήμαξε κυριολεκτικά τα ταμεία των κληρικών.
«Με πήρε κάποιος στο τηλέφωνο, και αφού μου συστήθηκε, μου δήλωσε ότι τηλεφωνεί από την Αρχιεπισκοπή και συγκεκριμένα από το κτήριο της οδού Ιασίου. Ήταν ενημερωμένος για πλήθος λεπτομερειών για την μελέτη ανάπλασης του ναού, που είχαμε υποβάλει. Μου είπε λοιπόν, ότι με πήρε να μου ανακοινώσει ότι μόλις εγκρίθηκε ένα ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ και θα χρειαζόταν, έναν αριθμό λογαριασμού της εκκλησίας, για να κατατεθούν τα χρήματα», δήλωσε ο πάτερ Στρατής Γιουσμάς.
Συνεχίζοντας, αποκάλυψε ότι ο συνομιλητής του, «εκτός του ποσού που ζητούσε ο ναός για την ανακατασκευή του, γνώριζε και στοιχεία από την μελέτη, δηλαδή τι ακριβώς θέλαμε να κάνουμε. Από την μεταξύ μας συνομιλία, κατάλαβα ότι επρόκειτο για άνθρωπο που είχε εκκλησιαστική μόρφωση και ομιλούσε την γλώσσα των κληρικών. Επειδή όμως γνωρίζω τις διαδικασίες, δεν του έδωσα τον αριθμό του λογαριασμού του ναού, παρά του ότι χάρηκα για την έγκριση, γιατί ήθελα πρώτα να ενημερώσω τον Μητροπολίτη για το τηλεφώνημα αυτό.»
Ετσι, ο παπα-Στρατής, επικοινώνησε αμέσως με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο και συζήτησαν για το συγκεκριμένο τηλεφώνημα. Ο Μητροπολίτης παρότρυνε τον κληρικό, να μην δώσει τον αριθμό λογαριασμού γιατί η διαδικασία στις επιχορηγήσεις είναι εντελώς διαφορετική.
Ακολούθως ο ιερέας, επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που εξετάζει τις επιχορηγήσεις των Ναών, και του είπαν ότι δεν γνωρίζουν κάποιο με το όνομα αυτό στην Αρχιεπισκοπή !
Ο «λωποδύτης» λοιπόν που δεν είχε ούτε ιερό ούτε όσιο, επικοινώνησε και πάλι με τον πατέρα- Στρατή και του ζήτησε και πάλι τον αριθμό λογαριασμού. Ο κληρικός του είπε ότι θα του τον δώσει, αν προηγουμένως, του δώσει ένα σταθερό τηλέφωνο στην υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής όπου εργάζεται, έτσι ώστε να τον καλέσει ο ίδιος, και να του δώσει τον αριθμό λογαριασμού!!! Προφανώς λοιπόν, η οξυδέρκεια και η γνώση του θέματος από την πλευρά του π.Στρατή Γιουσμά, σήμανε «συναγερμό» στον επίδοξο απατεώνα, ο οποίος αμέσως έκλεισε το τηλέφωνο και δεν τηλεφώνησε ποτέ ξανά.
aegeantimes.gr

makeleio

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο