Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧ​ΙΟΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟ​ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

ΘΕΜΑ: ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ


Κύριε Υπουργέ,


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα αυξημένο ενδιαφέρον των εταιριών κρουαζιέρας για το νησί της Ζακύνθου.

Έχει καταγραφεί σε τουριστική περίοδο το ενδιαφέρον για άφιξη μέχρι και πενήντα πλοίων, με ό, τι αυτό σημαίνει στην τουριστική/οικονομική κίνηση του νησιού με εκδρομές, με εμπορική κίνηση στα καταστήματα κ.λπ. Δηλαδή  σε απόλυτους αριθμούς επισκεπτών μιλάμε τουλάχιστον για 75.000 έως 100.000 αλλοδαπούς επισκέπτες μέσου και υψηλού εισοδήματος.

Δυστυχώς, αυτό το ενδιαφέρον αρχίζει και φθίνει διότι οι υποδομές στο λιμάνι της Ζακύνθου δεν προσφέρονται για πλαγιοδέτηση των κρουαζιεροπλοίων με αποτέλεσμα η αποβίβαση των επιβατών με βάρκες ή λάντζες να είναι δυσχερής, πόσο μάλλον για εκείνους της μεγάλης ηλικίας ή για ΑμΕΑ.

Όπως γνωρίζετε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μου έχουν αναθέσει και τη βουλευτική εποπτεία της Ζακύνθου, με την ιδιότητα της οποίας, επισκεπτόμενος πρόσφατα το νησί, συναντήθηκα και με τον Αντιπεριφερειάρχη και με το Δήμαρχο και με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου.

Όλοι μου έθεσαν ως πρώτο αίτημα της Ζακύνθου την άμεση έναρξη κατασκευής λιμενοβραχίονα για την πρόσδεση των κρουαζιεροπλοίων. Μάλιστα μου ετόνιζαν ότι αυτό το αίτημα χρόνια τώρα προσπαθούν να το προωθήσουν  στις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά χωρίς να  παίρνουν απάντηση.

Με βάση όλα αυτά σας ερωτώ:

1.Τι θα πράξετε ώστε με τη μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του Υπουργείου σας και σε συνεννόηση με το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου και τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς και το Επιμελητήριο να ξεκινήσετε άμεσα τις μελέτες και στη συνέχεια στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου;

2.Πότε επιτέλους θα αποφασίσει έστω και μία κυβέρνηση να δώσει ιδιαίτερη τουριστική σημασία και μέσω της κρουαζιέρας στο νησί της Ζακύνθου, το οποίο είναι ο πέμπτος τόπος τουριστικού προορισμού, έχει το φημισμένο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του Λαγανά με τη χελώνα καρέτα-καρέτα, το Μουσείο του Σολωμού και του Κάλβου, θρησκευτικό τουρισμό και φημισμένες παραλίες, όπως το Ναυάγιο και άλλες πέντε με Μπλέ Σημαία, που προσφέρονται για την ημερήσια εκδρομή των επιβατών και όχι μόνο;

Ο ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο