Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Βραβείο Πολιτικοκο​ινωνικού Δοκιμίου

Το πανελλήνιο βραβείο «Παναγιώτη Φωτέα»

στον Νίκο Δόικο.


από την protovuliadialogou 3/9/2012

Το πανελλήνιο βραβείο κοινωνικοπολιτικού δοκιμίου «Παναγιώτη Φωτέα» απονεμήθηκε στον Νίκο Δόικο, για το βιβλίο του «Μετά τη βαρβαρότητα – Βιωματικός μινιμαλισμός, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα, 2011», μετά από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής βραβεύσεων, την οποία συναπαρτίζουν οι κ.κ. :

1) Γεώργιος Μητσόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου-Ακαδημαϊκός,

2) Νίκη Καλτσόγια-Τουρναβίτη, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου,

3) Κώστας Τσιρόπουλος, Συγγραφέας,

4) Νικόλαος Μηλιώνης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου και

5) Παναγιώτης Νίκας, Καθηγητής Φιλόλογος, Δήμαρχος Καλαμάτας.

Σε μια σεμνή τελετή, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας, γενέτειρας του διακεκριμένου πολιτικού και διανοούμενου Παναγιώτη Φωτέα, παρουσία της κ. Ελένης Φωτέα, του κ. Σωτήρη Φωτέα, των μελών της επιτροπής και εκλεκτού πολυπληθούς ακροατηρίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας απένειμε το σχετικό βραβείο.

Στην σύντομη αντιφώνηση του ο συγγραφέας παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του δοκιμίου του και τις συναρτήσεις τους με την παγκόσμια πολιτισμική και οικονομική κρίση.

Θεωρούμε την βράβευση του Δόικου, αφενός μεν δικαίωση ενός αληθινά ανατρεπτικού διανοούμενου, αφετέρου δε και επιβράβευση ενός επίμονου, παραγωγικού και, από τις ίδιες τις εξελίξεις, δικαιωμένου κοινωνικού διαλόγου, που ξεκίνησε, πριν από χρόνια, μεταξύ Ελλάδας, Βρυξελλών και Νέας Υόρκης, με την συντονιστική ευθύνη της Protovuliadialogou. Συνεχίζουμε πιο χαρούμενοι.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο