Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ


ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Σύμφωνα με βάσιμες και μη δεχόμενες διάψευση πληροφορίες του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, η Ομογένειά μας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου αποφασίζει να αναστείλει την λειτουργία των σχολείων της, ελλείψει δασκάλων και καθηγητών από την Ελλάδα.

Είναι το αποτέλεσμα των περικοπών που έχει επιβάλλει με βάση το Μνημόνιο ο Πόλ Τόμσεν και η ληστρική παρέα του και που υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ επανέρχεται με νέα σκληρή του Ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:


ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ. ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με σημερινή επιστολή της στην Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου σας κα Αθηνα Λινού, ενημερώνει ότι αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων της ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδρεια, ελλείψει εκπαιδευτικών.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, αυτό ειναι το αποτέλεσμα της περικοπής των κονδυλίων που επέβαλλε η τρόϊκα του Τομσεν, σε όλο το φάσμα της ελληνικής Παιδείας και την οποία  η κυβέρνησή σας, αλλά και ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αποδέχεστε με υπάκουο τρόπο, χωρίς ίχνος αντίδρασης.

Η ελληνική Παιδεία την οποία διάφοροι «κακοποιούν» εντός Ελλάδος, παριστάνοντας τους «πατριώτες», υπήρξε πάντα το ισχυρότερο όπλο της χώρας εκτός συνόρων.

Με τα χρόνια κατάφεραμε κι αυτή να την οδηγήσουμε προς τη παρακμή, αλλά οι ελληνικές κοινότητες ανά τον κόσμο πάντα αντιστέκονταν και πάντα κρατούσαν σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας τα ελληνικά σχολεία. Τα οποία προτιμούσαν για τη μόρφωσή τους όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι.

Με λίγα λόγια οι τακτικές και πολιτικές Διαμαντοπούλου και Ρεπούση, δεν βρήκαν γόνιμο έδαφος εκεί. Αλλά φαίνεται ότι από αυτές, ελέω των Μνημονίων που αταλάντευτα υπηρετεί η κυβέρνησή σας, ούτε εσείς θέλετε ή δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε.

Πιστεύω να έχετε ενημερωθεί για την κατάντια της ελληνικής Πολιτείας που αδιαφορούσε για τη σωτηρία του σπιτιού του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια. Τώρα αποδεικνύεται ότι και τα ελληνικά σχολεία στην Αίγυπτο, έχουν αφεθεί στη τύχη τους!

Στον «αέρα» βρίσκεται μέχρι αυτήν την ώρα το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Παροικίας στο Κάιρο, της ιστορικής Αχιλλοπουλείου Σχολής (Δημοτικό) και της Αμπετείου Σχολής (Γυμνάσιο/Λύκειο).

Όπως επισημαίνεται σε εκτενές άρθρο της εφημερίδας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου «Νέο Φως», παρά τις επίμονες προσπάθειες της κοινότητας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Σινά, το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη αν θα εγκρίνει την απόσπαση εκπαιδευτικών, δίνοντάς τους και το απαιτούμενο επιμίσθιο, όπως γίνεται με τα σχολεία μας στην Αλβανία.
  
 «Κύριε Υπουργέ, μην αφήνετε την παροικία να πεθάνει», ήταν η χαρακτηριστική έκκληση του Αρχιεπισκόπου Σινά κ.κ. Δαμιανού και του αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Νικόλαου Βαδή, οι οποίοι σας συνάντησαν πρόσφατα στην Αθήνα.

Ο κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, είναι σε συνεχή επαφή με τον Σύμβουλο σας κ. Αντώνη Σταματάκο από τη στιγμή που ορκίστηκε η κυβέρνηση και πριν από την Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή  στις 16 Ιουλίου 2012 και για την οποία οι συμβουλοί σας, σας έδωσαν να υπογράψετε μιά επέσχυντη, απαράδεκτη και λίαν προσλητική απάντηση.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Σύμβουλος σας συνεχώς μας καθησυχάζει ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και να μην ανησυχούμε.

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις μου δώσατε και εσείς προσωπικά σε μιά σύντομη συνάντησή μας προ ολίγων ημερών στο περιστύλιο της Βουλής.

Κύριε Υπουργέ,

Τα σχολεία στην Αλεξάνδρεια χρειάζονται επτά εκπαιδευτικούς.                                       

Ένα (1) Μαθηματικό, ένα (1) Φιλόλογο, ένα (1) Χημείας, έναν (1) Πληροφορικής και τρείς (3) Δασκάλους Δημοτικού.

Σας πληροφορώ ότι τελικά είναι η Κοινοτική Επιτροπή που πρότεινε στους εκπαιδευτικούς που είχε πέρισυ να παραμείνουν χωρίς το επιμίσθιο από το Υπουργείο, και να τους το καταβάλει εκείνη.                                                                                                            

Οι τρεις που δέχτηκαν είναι η Δασκάλα Ευαγγελία Σαράτση, ο Θεολόγος Αλέξανδρος Γιαννόπουλος και ο Φιλόλογος Απόστολος Τριφύλλης.

Αλλά προφανέστατα αυτό δεν είναι αρκετό.

Και με βάση τα ανωτέρω, ερωτάσθε για ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ κ.Υπουργέ, αναμένοντας ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

1.    Πώς αντιδράτε στην επιστολή που σας ενημερώνει για την έσχατη απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολειών της ελληνικής παροικίας της Αλεξανδρείας;

2.    Γιατί δεν ομολογείτε ότι η Ελλάδα λόγω Μνημονίου και απαγορεύσεων του κάθε Τόμσεν, αδυνατεί να κρατήσει στο ύψος της την ελληνική εκπαίδευση στο εξωτερικό;

3.    Με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς στην ομογένεια της Αιγύπτου, όπως στο Κάϊρο, τί θα γίνει;

4.  Αντιλαβάνεσθε ότι κατηγορείσθε για εμπαιγμό σε βάρος των ομογενών γονέων που ελάχιστες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία δεν ξέρουν τι να κάνουν, βρίσκονται σε απόγνωση , δεν γνωρίζουν εάν θα φοιτούν τα παιδιά τους στα Ελληνικά σχολεία ή εάν θα πρέπει να πάνε, τα Ελληνόπουλα σε ξένα σχολεία;

5.  Και αν δεν είναι εμπαιγμός αυτός, γιατί το Υπουργείο σας δεν προκήρυξε διαγωνισμό ή δεν ρώτησε εάν υπάρχει εκπαιδευτικός που θα ήθελε να πάει χωρίς Επιμίσθιο; Υπάρχουν νέοι εκπαιδευτικοί που ενδεχομένως να το,προτιμούσαν αντί να δουλεύουν ως ωρομίσθιοι αναπληρωτές, τρεις- τέσσερις ώρες την εβδομάδα για έξι ευρώ την ώρα και ξεκινούν από το Φάληρο να πάνε σε σχολείο στα Μέθανα. (Τα ονόματα τους είναι στη διάθεση μου). 

6.  Αντιλαμβάνεσθε ότι με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ενέργειες σας (γιατί σίγουρα εσείς δεν διακατέχεσθε απο πολιτικοεκπαιδευτικές αντιλήψεις της προκατόχου σας Άννας Διαμαντοπούλου) στερείται από τα Ελληνικά σχολεία της Ομογένειας τους εκπαιδευτικούς, που θα γαλουχήσουν τα παιδιά μας και θα τα κάνουν να σκέπτονται και να αισθάνονται Έλληνες, που θα νοιώθουν μέσα τους την Ελλάδα, που θα προβάλλουν την Ελλάδα και θα σηκώνουν με υπερηφάνεια την Ελληνική Σημαία;

Ο ερωτών βουλευτής


Τέρενς Νικόλαος Κουίκ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο