Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Διέλυσαν τη Δίωξη Λαθρεμπορίου

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Με τον πιο περιγραφικό και αποκαλυπτικό τρόπο παρουσιάζεται, μέσω αναφοράς ενός υπαλλήλου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, η κατάσταση «ερήμωσης», αποσύνθεσης και ανεπάρκειας που λαμβάνει χώρα στη -κατά πολλούς- ναυαρχίδα, των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.


Η ενυπόγραφη καταγγελία-αναφορά που δημοσιεύει η zougla.gr καταδεικνύει, για ακόμη μια φορά, τη σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που απέχει παρασάγγας από τα «παχιά πολιτικά λόγια» περί προσπαθειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, αφού παρουσιάζει τη διάλυση που υφίσταται ο μοναδικός ελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος ασχολείται με τα οικονομικά σκάνδαλα που ζημίωσαν την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.

«Θέλω να δουλέψω»

Η αναφορά υπογράφεται από τον τελωνειακό υπάλληλο Β.Β. και στάλθηκε στον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ στις 29 Οκτωβρίου 2012.

Μέσω αυτής, ο εν λόγω υπάλληλος, ενημερώνει τα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας ότι αναγκάστηκε να υπηρετεί σε διαφορετικό πόστο από αυτό για το οποίο προοριζόταν κατά την πρόσληψη του, με αποτέλεσμα το Σώμα και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Δίωξης Λαθρεμπορίου ( που ασχολείται με τα καύσιμα, τσιγάρα, μαϊμού προϊόντα) να μην δύναται να λειτουργήσει σωστά λόγω ανεπάρκειας ανθρώπινου δυναμικού.

«Είμαι ο τελωνειακός υπάλληλος Β. Β. από την υποδιεύθυνση ελέγχων. Σας γνωρίζω ότι εγώ ήρθα στο ΣΔΟΕ Π. Δ. Αττικής με αίτηση μου από το ΣΤ’ Τελωνείο Πειραιά για τα σκάφη δίωξης ως ναύτης (και έτσι προσλήφθηκα το 1989 – ‘Ναύτης στα πλοία δίωξης λαθρεμπορίου’)» αναφέρει ο υπάλληλος ξεκινώντας την αναφορά του.

Από ναύτες… τηλεφωνητές

Τα παράδοξα και περίεργα που συμβαίνουν στην παραπάνω υπηρεσία περιγράφονται στη συνέχεια του εγγράφου, μέσα από το οποίο ο Β. Β. αποκαλύπτει ότι τη στιγμή που οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη δίωξη λαθρεμπορίου δεν ξεπερνούν τους πέντε, οι τρεις από αυτούς κάνουν βάρδια στον ασύρματο και είναι επιφορτισμένοι με το έργο καταγραφής καταγγελιών.

Απόρροια της παραπάνω κατάστασης, είναι η υπηρεσία να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της καθώς οι διαθέσιμοι υπάλληλοι για την λειτουργία των σκαφών είναι δύο.

Η περιγραφή του τελωνειακού είναι αποακλυπτική: «Αυτή τη στιγμή εδώ για τα δύο σκάφη της υπηρεσίας μας είμαστε πέντε υπάλληλοι, εκ των οποίων οι τρεις είμαστε στο πρόγραμμα για βάρδιες στον ασύρματο για καταγγελίες. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σκάφη. Ζητάω την απαλλαγή μου από το πρόγραμμα. Ευχαριστώ» καταλήγει ο Β. Β. στην αναφορά του.

Δείτε την αναφορά:



Συνεχής κατάρρευση


Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα από καταγγελίες και αναφορές αποδεικνύεται η σταδιακή και οργανωμένη (;) διάλυση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Ο πρώην επικεφαλής της επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε., κ. Κώστας Παπαγεωργίου, σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε δώσει στη zougla.gr, είχε κάνει λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης, η οποία πρέπει να κριθεί από τον κόσμο.

«Ξεκινήσαμε με 104 οργανικές θέσεις. Οι υπάλληλοι ήταν γύρω στους 90 με 95, ενώ η αποδόμηση ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο. Αυτή τη στιγμή η Διεύθυνση καλείται να χειριστεί γύρω στις 2.000 υποθέσεις με ελάχιστο προσωπικό» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.


Zougla

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο