Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους ο Ομπάμα!


Λίγο πριν την τελική μάχη με τον Ρόμνεϊ για την προεδρία των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος Μπ. Ομπάμα έκανε παρέμβαση για το ευρωπαϊκό και το ελληνικό πρόβλημα. Με δήλωση του υπουργού Οικονομικών, οι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, κάτι που άλλωστε έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους και το ΔΝΤ.

Η θέση των Αμερικανών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική των Γερμανών, κι αν δεν πρόκειται για πυροτέχνημα πριν τις κάλπες τότε θα έχουμε τους επόμενους μήνες γερή σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από την Ουάσιγκτον, ο Ομπάμα έχει πειστεί ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και μόνο με κούρεμα θα υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα. Λένε μάλιστα ότι αν επανεκλεγεί θα προωθήσει άμεσα το θέμα αυτό πιέζοντας τους Ευρωπαίους να το αποδεχθούν.
Μάλλον δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι ένα κούρεμα θα σήμαινε να χάσουν πολλά λεφτά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι άλλες κεντρικές τράπεζες. Η Γερμανία δεν αποδέχεται αυτή τη λύση με τον Σόιμπλε να λέει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
«Κενό στον γερμανικό προϋπολογισμό θα προκαλέσει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει σε κίνδυνο την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας», υποστηρίζει επίσης ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Ο κ. Ρέσλερ καλεί και πάλι την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.  Το «κούρεμα», σύμφωνα με τον κ. Ρέσλερ, θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό της Γερμανίας και θα δημιουργήσει «τρύπα», «η οποία θα πρέπει να καλυφθεί».
Υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν είναι δύσκολο να οδηγηθούμε σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ Ουάσιγκτον – Βερολίνου με κεντρικό θέμα την Ελλάδα.
Εκτός κι αν η παρέμβαση Ομπάμα τρία 24ωρα πριν τις εκλογές είχε σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων των Ελληνοαμερικανών αλλά κι εκείνων που θεωρούν ότι οι σκλ



www.antinews.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο