Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κατατέθηκε στη Βουλή το πακέτο των μέτρων


Υπέγραψε τελικώς κ. Αν. Ρουπακιώτης



Κατατέθηκε στις 19.00 της Δευτέρας το νομοσχέδιο με τα μέτρα 13,5 δισ. ευρώ, αφού προηγήθηκε ένα πολιτικό θρίλερ με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη (ΔημΑΡ) να αρνείται να υπογράψει το νομοσχέδιο και το ΠαΣοΚ να αξιώνει επιελώντας να μην το ψηφίσει να βγουν από αυτό άσχετες ρυθμίσεις που έσπευσαν να συμπεριλάβουν άλλοι υπουργοί.


Σε συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (Φίλιππος Σαχινίδης, Χρήστος Πρωτόπαππας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανδρέας Μακρυπίδης) με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και το υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ζήτησαν να αποσυρθούν όλες οι ρυθμίσεις που δεν περιλαμβάνονται στις λεγόμενες προαπαιτούμενες ενέργειες λέγοντας μάλιστα πώς «αν δεν συμβεί αυτό εμείς καταψηφίζουμε».

Ανάμεσα σε αυτές τις ρυθμίσεις ήταν και τέσσερα άρθρα που συμπεριέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για τον τρόπο εκλογής των Πρυτάνεων στα ΑΕΙ. Ο κ. Στουρνάρας παρείχε διαβεβαιώσεις στο ΠΑΣΟΚ ότι θα αποσυρθούν όλες οι διατάξεις που δεν σχετίζονται με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας και γι αυτό από το πρωί της Δευτέρας, μαζί με το επιτελείο του ξεκαθάρισε διατάξεων που δεν έχουν σχέση με τα προαπαιτούμενα.

Η μεγαλύτερη εμπλοκή ωστόσο παρουσιάστηκε όταν ο κ. Ρουπακιώτης αρνήθηκε να υπογράψει το νομοσχέδιο, βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης συνεργασίας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναταραχή τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η άρνησή του υπουργού να υπογράψει το νομοσχέδιο περιέπλεξε τα πράγματα καθώς δεν μπορούσε να κατατεθεί αυτό προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς την υπογραφή του, με άμεσο κίνδυνο να προκληθεί απρόσμενη κυβερνητική κρίση.

Τελικά μετά από συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρόεδρο της ΔημΑρ Φώτη Κουβέλη ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε να βάλει την υπογραφή του στο Μνημόνιο.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης που φερόταν το πρωί της Δευτέρας ότι και αυτός αρνιόταν να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, τελικά το μεσημέρι το υπέγραψε. 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο