Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Με μεγάλη ανταπόκριση δημοτών η ενημερωτική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών για τη Λύσσα και τις Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες

Διθεματική επιστημονική ημερίδα διοργάνωσε, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ορέστης Παπαδόπουλος, γνωστός στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στο ευρύ κοινό για την επιμέλεια, τη φροντίδα και την επιστημονική του κατάρτιση, ο οποίος μίλησε για τη Λύσσα στην Ελλάδα και τις Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες και ειδικότερα για την Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών γνωστή ως νόσο των τρελών αγελάδων.  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, όπου ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε στα ερωτήματα των παραβρισκόμενων.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη  την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα και τα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά : «Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρά θέματα, που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας μας και οπωσδήποτε ανησυχούν και τους πολίτες. Θεωρώ λοιπόν χρήσιμη αυτή την ημερίδα για να ενημερωθούμε για τους κανόνες για την πρόληψη, την καταπολέμηση και την εξάλειψη αυτών των μεταδοτικών ασθενειών, με στόχο την διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο