Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Τοιούτος γαρ ημίν έπρεπεν αρχιερεύς»;

από τον  Θεόδωρο Κ .Παπαϊωάννου *

Εκ προοιμίου παρακαλώ να μου συγχωρήσουν  το παραπάνω  ερωτηματικό στο τέλος του τίτλου οι γνώστες των  ιερών κειμένων  κληρικοί όλων των βαθμίδων , ιεροψάλτες ,φιλόλογοι, θεολόγοι, έγκριτοι δημοσιογράφοι,  διακεκριμένοι αρθρογράφοι ,καλοί γνώστες και χρήστες της ελληνικής γλώσσας

Γνωρίζω ότι  στην προς Εβραίους Επιστολή  (7,26-8,2), ο Απόστολος Παύλος ομιλεί για την μοναδική και μεγαλειώδη αρχιεροσύνη του Χριστού χωρίς όμως  ερωτηματικό στο τέλος της φράσης του.
Η τοποθέτησή της εκεί είναι  δικής μου έμπνευσης και σχετίζεται με  το νωπό ‘’φιλολαϊκό’’  πολλών μεγατόνων μακροσκελές δημοσίευμα  του κ. Νίκου Σβίγγου με το οποίο ‘’κατακεραυνώνει’’  την κυρία Αικατερίνη Λιακοπούλου πρόεδρο του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών. 
Μέσα στις γραμμές του  κειμένου του συμπερασματικά ο τ. δήμαρχος  Θηβαίων  τεχνηέντως ‘’διυλίζει τον κώνωπα ‘‘  όταν την καταγγέλλει  ότι με την συμπεριφορά της οδηγεί το  Νοσοκομείο σε κλείσιμο
Ταυτόχρονα  όμως-λαλίστατος  κατά τα άλλα -  ‘’ καταπίνει την κάμηλο ‘’ αφού δεν διάβασα να καταγγέλλει  ευθαρσώς  δημόσια  την κατεδάφιση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων, την ολοσχερή  διάλυση  του Εθνικού Συστήματος Υγείας , την απροκάλυπτη παράδοσή του στην ασύδοτη εμπορευματοποίηση και στις σιαγόνες της αγοράς,  την ασύστολη επιβολή  1 ευρώ για κάθε συνταγή , τον  επαίσχυντο αποσυρθέντα κεφαλικό φόρο των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο , τις άλλες μεθοδεύσεις του Αδώνιδος ,αλλά και σε κάποια από αυτά,  να αναφέρεται μόνο ακροθιγώς.
Ειρήσθω εν παρόδω ο πρόεδρος της Κομισιόν  κ. Μπαρόζο είχε τολμήσει να εκστομίσει το 2011 την αλησμόνητη φράση ότι για την «κρίση του ασφαλιστικού συστήματος φταίει και το υψηλό προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων»!!!!
Για τον γιατρό κ.Σβίγγο αλλά και  όχι μόνο αξίζει η ανάγνωση  των πρόσφατων  δημοσιευμάτων   (1) ,(2), (3),(5)  που έγραψαν διαπρεπείς συνάδελφοι  του, αλλά και τo(4) του κ  Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Επειδή αναφέρεται στην προ του 1960 εποχή, κάποιος πασίγνωστος στην πόλη μας συνδημότης μας  χαρακτηριστικός τύπος που διάβασε  την ανακοίνωση του, με σταμάτησε στο δρόμο και χαριτολογώντας μου θύμισε  παλιό ‘’σουλτάνο’’ της περιοχής μας μετα τον εμφύλιο . Τέτοιοι υπήρχαν σε όλα τα ‘’σουλτανάτα’’  της  χώρας μας .
 Αντί λοιπόν όλοι αυτοί να άρουν τις παθογένειες του συστήματος  μετέθεταν τον χωροφύλακα , τον  έφορο ,  τον δασάρχη όταν  ενοχλούσαν  τους κατά τόπους αδίστακτους κομματάρχες τους
Αυτά  γιατί οι καιροί είναι πονηροί  αφού διανύουμε  εποχή ‘’καλλωπισμού’’ λίγο πριν  την άνοδο στην πασαρέλα  των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου… και  δεν μας πρέπει τοιούτος «αρχιερεύς» ….
’’ …ουαί  υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί….’’
1)      http://www.avgi.gr/article/1652676/koinoniko-metopo-gia-tin-protobathmia-frontida-kai-ti-dimosia-ugeia
5)      http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=556103
*Πολιτικός Μηχανικός-τ. Κοινοτάρχης Βαγίων &.τ. Γεν. Γραμ ΚΕ.Δ.Κ.Ε
https://www.facebook.com/theodore.papaioannou http://kadmos35.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο