Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ: Επιχειρούμενη κατάργηση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ.


Προς:
           - Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής   Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση

           -Υπουργό  Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρ.  Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκη

                                                
Κοινοποίηση:
          -Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Κεγκέρογλου
          -Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης
          κ. Χριστοφιλοπούλου

  -ΓΣΕΒΕΕ

  - Λοιπές ΟΕΒΕ Ελλάδος

  -Βουλευτές Ν. Βοιωτίας

  -ΜΜΕ
  
                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

Κύριοι,

Με έκπληξη και ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση προχωρά, με νομοσχέδιο που κατέθεσε στον «ξαφνικό θάνατο» του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) που είναι Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας και σε άμεση απόλυση των εργαζομένων

 Κατά την τρέχουσα περίοδο είναι σε πλήρη εξέλιξη η πληρωμή  και αποπληρωμή περίπου 13.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων/μελών των κορυφαίων εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας.
Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Θήβας (ΟΕΒΕ) με 170 επιχειρήσεις.
 Θεωρούμε ότι η επιχειρούμενη κατάργηση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. είναι απαράδεκτη για τους παρακάτω λόγους:
·                     Από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με το Ε.Ι.Ε.Α.Δ. έχουμε διαπιστώσει ότι ανήκει στις ελάχιστες Υπηρεσίες του Δημοσίου με τις οποίες, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά και αποτελεσματικά, βρίσκοντας λύσεις σε προβλήματα των επιχειρήσεων/μελών μας.
·                     Ομολογούμε την έκπληξή μας από το γεγονός ότι τόσο λίγα άτομα  διεκπεραιώνουν ένα τόσο τεράστιο έργο που διαχειρίζεται 200 εκατ. Ευρώ, με ιδιαίτερα γρήγορους και αποδοτικούς ρυθμούς.
·                     Υπάρχει ο βάσιμος φόβος της καθυστέρησης, ακόμη και πιθανής ματαίωσης του ήδη χρονοβόρου Προγράμματος που θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στις επιχειρήσεις του φορέα μας και τους εργαζόμενους σε αυτές.
·                     Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Ε.Ι.Ε.Α.Δ. έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π., είναι σχεδόν όλοι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης, πολλοί  από αυτούς είναι  κάτοχοι μεταπτυχιακού και αρκετοί κάτοχοι διδακτορικού τίτλου. Η συνεργασία μας με τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ επιβεβαιώνει ότι, έχουν τις γνώσεις, τα προσόντα, την εξειδίκευση και την εμπειρία για να υλοποιούν πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για την απασχόληση, την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων.
·                     Τέλος, είναι εντελώς παράλογο σε περίοδο τεράστιων ποσοστών ανεργίας,  να καταργούνται τέτοιοι οργανισμοί όπως το Ε.Ι.Ε.ΑΔ., χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς την παραμικρή αξιολόγηση, χωρίς καμία ορθολογική δικαιολογητική βάση.

Θεωρούμε ότι: όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί το ΕΙΕΑΔ, αλλά αντιθέτως πρέπει να ενισχυθεί το έργο του και οι παρεμβάσεις του.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να συνεχιστεί  η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΙΕΑΔ καθώς η ομαλή ολοκλήρωση του Έργου της διαρθρωτικής προσαρμογής και να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την κατάργησή του.




Με εκτίμηση,
Για την ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                               ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο