Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

«Τσιφλίκι» του Ξηρού και των «Πυρήνων» ο Κορυδαλλός

-Μπορούσαν να παραγγείλουν ό,τι ήθελαν και να «περάσουν» μέσα στη φυλακή μέχρι και ποτό-Η μουσική ακουγόταν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ τα άλλα κελιά είχαν κλείσει στις 20:00-Μόλις οι «Πυρήνες» εμφανίζονταν μέχρι και οι καβγάδες σταματούσαν

Μια νέα μαρτυρία για τα προνόμια που απολάμβανε ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσα στην φυλακή έρχεται στο φως από πρώην συγκρατούμενό του.
Σύμφωνα με την μαρτυρία ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι προφυλακισμένοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είχαν πλήρη ελευθερία κινήσεων σε όλες τις πτέρυγες του Κορυδαλλού και διασκέδαζαν μαζί στα κελιά μέχρι αργά το βράδυ.
«Σαν να ήταν στο σπίτι τους, είχαν ότι ήθελαν. Είχαν τα πάντα» λέει ο πρώην κρατούμενος για Ξηρό και Πυρήνες και συνεχίζει αναφερόμενος στις μουσικές βραδιές. «Έλεγαν στους δεσμοφύλακες απλά πήγαινε κλείστα όλα (τα κελιά) και μετά έλα σε εμάς. Όλοι είχαμε μπει μέσα, ενώ εκείνοι δεν είχαν μπει. Είχαμε κλείσει στις 20:00 και η μουσική ακουγόταν μέχρι τις 23:00 – 00:00. Δεν μπορούσαμε να έχουμε οπτική επαφή μαζί τους, απλά ακούγαμε τη μουσική μέχρι αργά».

Ποτά, πίτσες και σουβλάκια
Ο πρώην κρατούμενος αναφέρεται και στις ανέσεις που είχαν Ξηρός και «Πυρήνες» αφού μπορούσαν να παραγγείλουν ό,τι ήθελαν, ενώ είχαν κανονικότατα και ποτό όποτε ήθελαν.
«Από φαγητά έως και ποτό. Ουίσκι μπορούσαν να περάσουν μέσα. Όλοι μαζί μίλαγαν, έπιναν, διασκέδαζαν. Απλά γλένταγαν. Μπορούσαν να παραγγείλουν και να φάνε ό,τι θέλουν. Μπορούν να περάσουν ό,τι θέλουν. Σε εμάς δεν επιτρέπεται να περάσουμε σχεδόν τίποτα. Αυτοί έτρωγαν πίτσες, σουβλάκια και πράγματα που δεν τα βλέπεις στην φυλακή και αισθάνομαι λίγη περιέργεια για το πώς αυτοί ναι κι εμείς όχι. Πάντα έχουν πλούσια τραπέζια, όχι μόνο στο ρεβεγιόν».


Οι συναντήσεις με τους « Πυρήνες»

Σύμφωνα με την μαρτυρία ο «Μανώλης» της 17Ν δεν συναντήθηκε μόνο τη βραδιά του ρεβεγιόν με τους «Πυρήνες», αλλά μπορούσε να τους επισκέπτεται όποτε ήθελε.
«Όχι μόνο εκείνο το βράδυ, συνήθως όποτε ήθελε ερχόταν και καθόντουσαν κάτω και μίλαγαν. (...) όταν ήταν ανοικτές οι πτέρυγες μπορούσε να πάει όπου θέλει. Καθόντουσαν απ' έξω από τα κελιά (με τους «Πυρήνες») σε τραπέζια. Όλοι μαζί», αναφέρει και συνεχίζει για την δύναμη που είχαν μέσα στη φυλακή. «Δεν μπορούμε να τους πλησιάσουμε που είναι μια ομάδα και αυτός. Αυτοί κάνουν κουμάντο. Όταν θα πουν ότι κάτι πρέπει να γίνει, θα γίνει».


Ο ρόλος των σωφρονιστικών υπαλλήλων
Ο πρώην συγκρατούμενος του εκτελεστή της 17Ν αναφέρθηκε και στο ρόλο των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
«Οι σωφρονιστικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Κουμάντο κάνουν εκείνοι. Όποτε θέλουν μπορούν να βγουν απ' την ακτίνα. Να κάνουν πολλά. Οι σωφρονιστικοί δεν φταίνε πουθενά γιατί κι αυτοί φοβούνται για τη ζωή τους. Δεν είναι στο χέρι τους. Γιατί ο σωφρονιστικός υπάλληλος όταν θα έχει κάποια εντολή να αφήσει συγκεκριμένα άτομα να περάσουν και να πάνε κάπου, δεν μπορεί (ο σωφρονιστικός υπάλληλος) να τους σταματήσει», αναφέρει ο άνδρας και στην ερώτηση για το από πού έρχεται αυτή η εντολή απαντά «Από ανώτερους λογικά. Παίρνει κάποιες διαταγές από κάποιον, δεν μπορεί ο ίδιος να σου επιτρέψει να περνάς και να πας κάπου»


Το κουμάντο
Αναφορά γίνεται και για την δύναμη που έχουν οι «Πυρήνες» μέσα στην φυλακή.
«Γίνονταν καυγάδες σε ομάδες, δηλαδή Αλβανοί με Πακιστανούς ή με διάφορες ομάδες και μόλις έμπαιναν οι «Πυρήνες» στη μέση ηρεμούσαν όλα, ησύχαζαν όλα, σταματάγε ο καβγάς, τα μαχαιρώματα κι αυτά».
Οι άδειες
Ο πρώην συγκρατούμενος του Ξηρού αναφέρεται και στις άδειες:
«Λένε απαγορεύεται, δεν δίνει άδειες ο Κορυδαλλός. Πρέπει να φύγεις από τον Κορυδαλλό για να πάρεις άδεια. Και την ίδια ώρα μπορεί και παίρνει ο Ξηρός με ισόβιες. Έξι ισόβιες. Ε, σε αυτόν τώρα πώς έδιναν άδειες δεν το ξέρουμε», αναφέρει.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο