Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Σπείρα Πακιστανών είχε διαπράξει ανθρωποκτονίες και ληστείες στις Πλαταιές Βοιωτίας

Ενέχονται, μεταξύ άλλων, στην ανθρωποκτονία ενός 66χρονου ημεδαπού τον Απρίλιο του 2013 μετά από διάπραξη ληστείας, καθώς επίσης και στο σοβαρό τραυματισμό ενός 95χρονου ημεδαπού τον Φεβρουάριο του 2013
Συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης, δύο μέλη της σπείρας, υπήκοοι Πακιστάν, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη ομοεθνούς συνεργού τους, φερόμενου και ως «αρχηγικού» μέλους της σπείρας

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, διάπραξης ληστειών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία

Τα μέλη της σπείρας επέλεγαν σπίτια στα οποία διέμεναν μόνα τους υπερήλικα ή μεσήλικα άτομα, με σκοπό την εύκολη λεία

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σπείρα ληστών, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ανθρωποκτονία, ληστείες και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, σε βάρος υπερήλικων ή μεσηλίκων ημεδαπών στα σπίτια τους, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, συνελήφθησαν χθες (14-02-2014) το πρωί στη Θήβα, με εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον κ. Ανακριτή Θηβών, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 34 και 25 ετών αντίστοιχα, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη 26χρονου ομοεθνούς συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές.

Αναλυτικότερα οι τρεις προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2013, εγκληματική ομάδα η οποία διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.
Σύμφωνα με την μεθοδολογία (modus operandi) των μελών της εγκληματικής ομάδας, «αρχηγικό» ρόλο στην οποία φέρεται να είχε ο 26χρονος, η επιλογή των «στόχων» τους γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι υπερήλικες ή μεσήλικες και να διαμένουν μόνοι τους, προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες αντίδρασης.  
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες, τις οποίες διέπραξαν τα μέλη της σπείρας, με την ιδία ή διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, στις Πλαταιές Θηβών Βοιωτίας:

Ανθρωποκτονία την 21-22/04-2013, μετά από διάπραξη ληστείας, σε βάρος 66χρονου ημεδαπού στην οικία του (σχετικό το από 23-04-2013 Δελτίο Τύπου).

Ληστεία πρωινές ώρες της 12-04-2013, όπου αφού εισήλθαν σε οικία 50χρονου ημεδαπού, άσκησαν σε βάρος του σωματική βία και αφαίρεσαν χρυσαφικά, νομίσματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.

Επιπλέον πρωινές ώρες της 24-02-2013, μέλη της σπείρας εισήλθαν σε οικία 95χρονου ημεδαπού και εξερχόμενοι αυτής, προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη της, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.

Μετά από νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επτά (7) κινητά τηλέφωνα και πέντε (5) κάρτες SIM.
Ως προς το ιστορικό της εξάρθρωσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών αξιοποιώντας μεθοδικά στοιχεία και πληροφορίες που προέκυψαν κατά την ενδελεχή έρευνα που διενεργήθηκε για τις ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες, εντόπισαν και προσήγαγαν τον 34χρονο και τον 25χρονο, από το Μελισσοχώρι Βοιωτίας, την 23-01-2014 και την 30-01-2014 αντίστοιχα, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στις προαναφερόμενες εγκληματικές ενέργειες και επιπλέον προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας και του 26χρονου ηγετικού στελέχους της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της διάπραξης ληστειών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Θηβών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξετάζεται επίσης η συμμετοχή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες υποθέσεις.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.


Viotiashop


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο