Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πόλεμος νεύρων για το πρωτογενές πλεόνασμα

-Σαμαράς: Δεν έχουμε ανάγκη νέο Μνημόνιο. -Σόιμπλε: Ξεχάστε νέο κούρεμα.
Το γνωστό «παιχνιδάκι» των υπόγειων εκβιασμών έχουν ξεκινήσει για ακόμη μία φορά οι δανειστές οι οποίοι μέσω «λαγών», αιχμηρών ανακοινώσεων και διαρροών επιχειρούν να αποδημήσουν τα επιχειρήματα της Ελλάδας για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Τη  ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους τροϊκανούς να επιστρέψουν στην Αθήνα κλείνοντας όλες τις εκκρεμότητες, οι Βρυξέλλες έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο νευρών κατά της Αθήνας δυναμιτίζοντας εκ νέου το κλίμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω της εχθρικής για την Ελλάδα «Bild», επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο.
«Δεν χρειαζόμαστε κανένα καινούργιο πακέτο βοήθειας» είπε ο πρωθυπουργός.
Ωστόσο, οι δανειστές μέσω αιχμηρών δηλώσεων αμφισβητούν εμμέσως το πρωτογενές πλεόνασμα σημειώνοντας πως τα στοιχεία που θα κληθεί να επικυρώσει η Eurostat, μπορεί να είναι αυτά που περιμένει η Ελλάδα.


Ο πρωθυπουργός δήλωσε άγνοια για το εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζει κάποιο νέο πακέτο για την Ελλάδα. Έσπευσε, όμως, να υπενθυμίσει ότι οι εταίροι έχουν αναλάβει μία δέσμευση για οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους μόλις ανακοινωθεί και επίσημα το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά στο πρωτογενές πλεόνασμα γι’ αυτό και επιμένει πως πρέπει να επικυρωθεί πριν τις ευρωεκλογές, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες παροχές και αποκομίσει παράλληλα και τα πολιτικά οφέλη ενόψει και των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τα όσα ανάφερε ο επικεφαλής της Eurostat για το πλεόνασμα. Όμως στην παρούσα φάση, ο ίδιος προτιμά να κάνει... υπομονή και να απαντήσει με τα στοιχεία που θα μετρηθούν από την τρόικα αλλά και από την ίδια την Eurostat.
«Όχι» σε κούρεμα από τον Σόιμπλε
Ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε έδειξε να συμμερίζεται την άποψη της Αθήνας για διευθέτηση του χρέους με επιμήκυνση ή ελάφρυνση επιτοκίων, ωστόσο για μια ακόμη φορά απέρριψε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος.
«Όχι. Κούρεμα, όπως το κάναμε πριν από δυο χρόνια, δεν θα υπάρξει άλλη μια φορά» σημείωσε ρητά και κατηγορηματικά.
Ο κ. Σόιμπλε, όμως, διαπίστωσε για μία ακόμη φορά καθυστερήσεις στο ρυθμό υλοποίησης του μνημονίου και στα όσα έχει ζητήσει η τρόικα.
Εκτίμησε ότι για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα χρειαστεί περιορισμένη χρηματοδότηση -που οι ευρωπαίοι θα δώσουν εάν η Ελλάδα προχωρήσει στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.


newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο