Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μόνος στην κορυφή ο ΚΑΔΜΟΣ – Το όνειρο ζωντανεύει…

του Κώστα Θεοδώρου

 Μήπως έφτασε η ώρα για την επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες; Ο Κάδμος νίκησε στο ντέρμπι κορυφής του Πρωταθλήματος της Στερεάς την ομάδα της Κύμης με 72-59 και έμεινε μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα μετά από 13 αγωνιστικές.

Σε μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, στο Κλειστό Γήπεδο «Ερρίκος Χατζόπουλος», το απόγευμα του Σαββατου, περισσότεροι από 500 Θηβαίοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη που δίνει σε μεγάλο βαθμό το αβαντάζ στον Κάδμο για τα πλέι-οφ της Α” ΕΣΚΑΣΕ.


Ο Κάδμος έδειξε απο νωρίς πως είχε σκοπό να μην αφήσει περιθώρια στην ομάδα του πολύπειρου Γιώργου Βελισσαράκου. Προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 17-8 και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ, αφού όσες φορές κι αν οι Ευβοείς μείωσαν τη διαφορά, δεν μπόρεσαν ποτέ να πάρουν τα ηνία του αγώνα.
Με πολλα κλεψίματα, παθιασμένη άμυνα και παρά τα αρκετά λάθη, πολλά εκ των οποίων προήλθαν από τον ενθουσιασμό των παικτών του Αποστόλη Αναστασίου, ο Κάδμος πέτυχε μια διπλής σημασίας νίκη (72-59), αφού υπερκάλυψε και τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου, πράγμα που τον φέρνει πιο κοντά στην κατάληψη της προνομιούχου πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της Α” ΕΣΚΑΣΕ.

Κορυφαίος για τον Κάδμο ο Γιάννης Χαρατσής με 23 πόντους, απο κοντά ο Στέργιος Παπαδόπουλος με 13 αλλά και 11 ριμπάουντ, εξαιρετικός ως «6ος παίκτης» ο Παναγιώτης Παπαδάκης. Όλοι οι αθλητές του Αποστόλη Αναστασίου, Θηβαίοι, πλην του έμπειρου και πάντα καθοριστικού Γιάννη Μητρόπουλου.

Με κόρνες, τούμπανα, τραγούδια και φωνές οι σχεδόν 500 Θηβαίοι ξάφνιασαν και τους πιο αισιόδοξους. Το απόγευμα του Σαββάτου το Κλειστό έμοιαζε με «απόρθητο φρούριο», πράγμα που είχαν να λένε στην επιστροφή τους ακόμη και οι φίλαθλοι της Κυμής που βρέθηκαν στην Θήβα για το παιχνίδι.

Και κάπως έτσι, το όνειρο δείχνει να ζωντανεύει ξανά… Με την ίδια θέληση, επιμονή και υπομονή μέχρι και τον Απρίλιο…



ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-14, 39-31, 52-46, 72-59



Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): ΧΑΡΑΤΣΗΣ Γ. 23, ΣΚΟΥΜΑΣ 3 (1), ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 11 (2), ΧΑΡΑΤΣΗΣ Π. 5, ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1, ΓΚΟΛΙΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ 2, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 10 (1), ΜΠΕΚΡΗΣ 4, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 13π.-11ρ, ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΑΝΤ.

Α.Ο. ΚΥΜΗ (ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ): ΜΠΕΛΛΟΣ 5 (1), ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΑΣ Χ., ΚΩΣΤΑΚΗΣ 8, ΦΛΩΤΣΙΟΣ 10 (1), ΠΟΥΛΟΣ 6 (2), ΓΛΩΣΣΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥ 17 (1), ΣΠΑΝΟΣ, ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ 11 (1), ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΑΣ Α., ΨΑΡΙΑΝΟΣ, ΝΑΣΑΚΗΣ 2.



ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΝΤΑΝΟΣ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-A ΕΣΚΑΣΕ

1 Ε.Σ.ΚΑΔΜΟΣ 24

2 Α.Ο. ΚΥΜΗΣ 23

3 ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 23

4 ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ 23

5 ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 21

6 ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 18

7 ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 17

8 ΑΥΛΙΔΑ 16

9 ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 15

10 Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ 15

exeisminima

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο