Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ ο Αγγ. Φιλιππίδης

Του Παναγιώτη Στάθη

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά από μαραθώνια απολογία 9 ωρών ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.

Η διάσκεψη του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη και της εισαγγελέως Μαρίας Αυγήτα διήρκησε λιγότερο από μια ώρα. Και οι δυο λειτουργοί της δικαιοσύνης έκριναν πως ο κατηγορούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων. Έκριναν δηλαδή ότι η πολύ υψηλή εγγύηση που του επιβλήθηκε των 2 εκατ. ευρώ (κατά 3 εκατ. ευρώ μικρότερη από αυτή που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά) διασφαλίζει την παρουσία του στην εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας.

Μετά την απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως ο κ. Γ. Παπαϊωάννου, εκ των συνηγόρων του κ. Φιλιππίδη δήλωσε: «Όταν υπάρχει ευθυκρισία αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται η Δικαιοσύνη. Το κυριότερο είναι ότι ο ανακριτής δέχθηκε ότι ο Αγγ. Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ήρθε εκουσίως στη χώρα και όχι όπως διαδιδόταν με επέλαση».  Ο Άγγελος Φιλιππίδης, από την πλευρά του, δεν έκανε καμία δήλωση.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr, ο Αγγελος Φιλιππίδης, κατά την απολογία του επιχείρησε να αντικρούσει λέξη προς λέξη το βαρύ κατηγορητήριο ενώπιον των δικαστικών αρχών. Η απολογία του βασίστηκε σε στοιχεία και αναλύσεις  οικονομικού περιεχομένου, προκειμένου να  αποδομήσει την κατηγορία ότι χορήγησε επισφαλή δάνεια σε επιχειρηματίες ζημιώνοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η απολογία του, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και μάλιστα η δήλωση που έκανε εισερχόμενος δίνει το στίγμα όσων ισχυρίζεται και ήδη έχει δημοσιεύσει το Capital.gr: «Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους. Εάν χάσω, τότε οι εισαγγελείς θα εγκρίνουν τα δάνεια". Ουσιαστικά δηλαδή ο πρώην τραπεζίτης έθεσε συνολικό θέμα οικονομικής διαχείρισης και τρόπου ελέγχου των τραπεζών από τις εισαγγελικές αρχές. Ειδικά για τις κατηγορίες ο κ.Φιλιππίδης ισχυρίζεται:

* Για το δάνειο με αποδέκτες το εκζητούμενο από τις βρετανικές αρχές ζεύγος Κυριάκου Γριβέα - Αναστασίας Βάτσικα: Υποστηρίζει  ότι χορηγήθηκε σε μία εταιρεία με πολυετή παρουσία  και καταξιωμένη στο χώρο  των συνεδρίων.

* Για το δάνειο στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του  προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη: Τηρήθηκαν οι διαδικασίες, καθώς ναι μεν η εταιρεία είχε λάβει  και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ, αλλά είχε προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ και την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής  ήταν 24 -26 ευρώ η κάθε μία. Δε λίγους μήνες αργότερα, στον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη δόθηκε άδεια από τις ελεγκτικές αρχές να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της Proton Bank.  

* Για τα δάνεια του  Δημήτρη Κοντομηνά:  Ήταν όλα εξασφαλισμένα, ενώ  επωφελής για το Τ.Τ. ήταν και η σύμβαση  με την εταιρεία Best Line, καθώς  στον τομέα των  πιστωτικών καρτών το Τ.Τ. τα έτη 2008-2010  απέκτησε υψηλά μερίσματα.

* Για το δάνειο του Π. Ευθυμίου: Δεν συντρέχει κανένας λόγος για την άσκηση δίωξης εναντίον του, καθώς το επίμαχο δάνειο ανέλαβε και εξυπηρετεί κανονικά άλλος επιχειρηματίας και συγκεκριμένα ο κ. Έλληνας

Η μεγάλη μάχη του Άγγελου Φιλιππίδη αφορά το καθεστώς της επιστροφής του από την Τουρκία. Και για αυτό προσκόμισε κρίσιμα έγγραφα θέλοντας να αποδείξει ότι η επιστροφή του στην Ελλάδα ήταν δική του απόφαση και σε καμία περίπτωση δεν απελάθηκε.


Πηγή:www.capital.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο