Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΜΟΡΝΟΣ.

«ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα, -το τέταρτο μέσα στο 2014- συνέβη στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΜΟΡΝΟΣ.
Το νέο εργατικό ατύχημα (ακρωτηριασμός δακτύλου), συνέβη το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου περί ώρα 19:30, σε βάρος του συναδέλφου Παυλιώτη Νίκου, όπου του είχε ανατεθεί απ΄τη Δ/νση -πέρα από την επίβλεψη ως επικεφαλής βάρδιας και την παρέμβαση σε βλάβες της παραγωγικής διαδικασίας- να αντικαταστήσει και τα μαχαίρια στους μύλλους, δουλεύοντας μόνος του και σε χώρο όπου δεν βρισκόταν κανείς άλλος εργαζόμενος.
Καταγγέλουμε τις συνθήκες εντατικότητας που επιβάλλει η εργοδοσία, τη μη λήψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, την επιχειρούμενη προσπάθεια κατάργησης ειδικοτήτων, την ευελιξία στα ωράρια.
Όλα αυτά, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», για την αύξηση του καπιταλιστικού κέρδους.
Καταγγέλουμε την εργοδοσία για την προκλητική αδιαφορία να συζητήσει με το σωματείο, τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας, ζητήματα που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια.

Συνάδελφοι-ισσες,
δεν έχουμε αυταπάτες, ότι μόνο με τη συζήτηση και τις σχετικές υποδείξεις, η εργοδοσία θα συμμορφωθεί, θα λάβει μέτρα και θα τα εφαρμόσει απαρέγκλιτα.
Αυτό που επιβεβαιώνεται καθημερινά στους χώρους εργασίας, είναι ότι οι βιομήχανοι ζυγίζουν τη ζωή του εργάτη με το κόστος για τη λήψη μέτρων ασφαλείας και διαλέγουν πάντα, αυτό που θα μεγαλώσει περισσότερο τα κέρδη τους, με την πλάστιγγα να γέρνει πάντα σε βάρος της ζωής και της υγείας του εργάτη.
Η διεκδίκηση λύσεων στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, συλλογικής πάλης συνδεδεμένης με τον αγώνα για την προστασία των μισθολογικών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, για τη μη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, για την ανάπτυξη της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς, για τη συνολική ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

Θήβα 11 φεβρουαρίου 2014
«ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ»



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο