Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μια δεύτερη Ελλάδα στο Τάρπον Σπρίνγκς της Φλόριντα - Ανακηρύχθηκε «Παραδοσιακή πολιτιστική περιουσία»

Η ελληνική συνοικία του Τάρπον Σπρίνγκς ανακηρύχθηκε «Παραδοσιακή πολιτιστική περιουσία» των ΗΠΑ

«Παραδοσιακή πολιτιστική περιουσία» ανακηρύχθηκε η ελληνική συνοικία του Τάρπον Σπριγκς και είναι η πρώτη περιοχή στη Φλόριντα που κερδίζει αυτή τη διάκριση.


«Η κοινότητα του Τάρπον Σπρινγκς ήταν κέντρο εμπορίου για τους πρώτους Έλληνες μετανάστες από τις αρχές του 20ου αιώνα», δήλωσε ο Κεν Ντέτζνερ, υπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Φλόριντα, υπεύθυνος για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως γράφει η εφημερίδα Tampa Bay Times, το καθεστώς της παραδοσιακής πολιτιστικής περιουσίας δόθηκε μετά από απόφαση της υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου (National Park Service). H ελληνική συνοικία κατοικήθηκε από Έλληνες μετανάστες για πρώτη φορά το 1905 και σήμερα συνδυάζει κατοικίες και κτίρια με εμπορικές χρήσεις, ενώ υπάρχουν μερικές δεκάδες πλεούμενα σφουγγαράδων.

Στο επίκεντρο της πολιτιστικής και θρησκευτικής ζωής βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του αγίου Νικολάου, στον οποίο ανήκουν περίπου 800 οικογένειες. Ο πατέρας Αθανάσιος Γούναρης δήλωσε ότι "λίγο πολύ κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός στην Αμερική γνωρίζει τη σημασία της κοινότητας του Τάρπον" και πρόσθεσε ότι η αναγνώριση αυτή μάλλον ήρθε με καθυστέρηση.

Ο δήμαρχος Ντέιβιντ Άρτσι δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε όταν πληροφορήθηκε αυτή την εξέλιξη.

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή της ελληνοαμερικανικής παράδοσης» υπογράμμισε.

Το καθεστώς της ,παραδοσιακής πολιτιστικής περιουσίας» σημαίνει ότι θα δοθούν κίνητρα στους κατοίκους να ανακαινίσουν τα σπίτια τους σε συμφωνία με την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική.


iefimerida

Photos © by Dimitrios Panagos/GOA
Τάρπον Σπρίνγκς, Φλόριδα – Η πόλη των Θεοφανείων

Οδηγός: Τάρπον Σπρινγκς

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο