Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση του κινδύνου της μετάδοσης νοσημάτων από κουνούπια.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καμπάνια ενημέρωσης από ειδικούς επιστήμονες, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θηβαίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα  Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας και την εταιρεία “Βιοεφαρμογές ΕΠΕ”, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.


Η ενημέρωση αφορούσε  μαθητές μεγάλων τάξεων Δημοτικών Σχολείων και περιελάμβανε παρουσίαση με οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση στο Ειδικό Σχολείο Θήβας, όπου τα παιδιά στα πλαίσια δημιουργικής απασχόλησης δημιούργησαν ζωγραφιές με θέμα το κουνούπι. Παράλληλα οι μαθητές παρέλαβαν δώρα από την εταιρεία “Βιοεφαρμογές” και το Δήμο Θηβαίων.  Την παρουσίαση στο Ειδικό Σχολείο παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Κίτσος Σπ. 

Σημειώνεται επίσης ότι ενημέρωση για θέματα προστασίας από τα κουνούπια έγινε και στους εκπροσώπους των μεταναστών στην περιοχή κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων, όπου παράλληλα τους δόθηκαν πολύγλωσσα φυλλάδια για την ελονοσία και οδηγίες για μέτρα προστασίας. Παράλληλα με τις συμβουλές, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των μεταναστών να συνεργαστούν με το Δήμο και την εταιρία “Βιοεφαρμογές” προκειμένου να καταγραφούν πιθανές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις περιοχές όπου διαμένουν. 







Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο