Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Καλοπήτας Θοδωρής - Yποψήφιος Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας

‘’Οι νέοι στο εμείς και όχι στο εγώ ‘’
Στην Ελλάδα του 2016, το να ασχολείται κάποιος σε νεαρή ηλικία με την πολιτική θεωρείται κάτι ξεπερασμένο αφού έννοιες όπως ιδεολογία & πολιτική, έδωσαν την θέση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία πολλοί πιστεύουν ότι ο πολιτικός παρεμβατισμός παράγεται και περιορίζεται εκεί.
Ανήκοντας σε μια γενιά που έζησε τα τελευταία χρόνια της επίπλαστης υλιστικής ευδαιμονίας και βιώνοντας  το αποτέλεσμα από τις συσσωρευμένες κακές πολιτικές περασμένων ετών, θεωρώ ότι είμαστε αυτοί που μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, με το βασικότερο πλεονέκτημα ότι  είμαστε αρκετά νέοι ώστε να μην απογοητευτούμε από την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και αρκετά ώριμοι ώστε να προτείνουμε καινοτόμες λύσεις.
Αλήθεια όμως, ποιοι είμαστε εμείς οι νέοι ;
Είμαστε εμείς που θέλουμε να φτιάξουμε ένα παρόν που να μοιάζει στο μέλλον που ονειρευόμαστε, που την λέξη Πρωτοπορία δεν την κάνουμε απλά σύνθημα αλλά βάθρο ιδεών και προτάσεων .
Είμαστε οι νέοι που θέλουμε να βγούμε στο προσκήνιο και με φρέσκιες ιδέες να αποτελέσουμε την βασικό πυλώνα της ανάπτυξης  της αυριανής κοινωνίας που θα είναι βασισμένη, στην ισονομία, στις ανθρώπινες αξίες, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στις ίσες ευκαιρίες, στον σεβασμό  προς το περιβάλλον .
Είμαστε εμείς που τον όρο πατριωτισμό τον κάνουμε σύγχρονο τρόπο ζωής με το να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο, με το να απαιτούμε Κοινωνική δικαιοσύνη και  να επιλέγουμε τον δημιουργικό δρόμο απασχόλησης απέναντι στις νοοτροπίες δημοσίου που παρεμπόδισαν τόσα χρόνια την χώρα μας. Είμαστε πατριώτες με το να μην μεταναστεύουμε από την Ελλάδα αλλά να μένουμε εδώ, προσπαθώντας να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και τις νοοτροπίες που ωθούν τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό.  Είμαστε εμείς που πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαγάγουμε ελληνικά προϊόντα και όχι ελληνικά  ‘’μυαλά’’. Είμαστε πατριώτες με το να καταδικάζουμε κάθε μορφή  κοινωνικού, φυλετικού ρατσισμού και ξενοφοβίας. Μας είναι αδιανόητο ένας λαός όπως οι Έλληνες, που υπέστησαν διωγμούς αλλά και ξενιτεύτηκαν να είναι ρατσιστές .
Είμαστε εμείς που αντιδρούμε και αντιτασσόμαστε εναντίον  όσων  μας έχουν στερήσει  το δικαίωμα να έχουμε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές δομές, όπως η υγεία ή η παιδεία, χωρίς να εξαρτιόμαστε από το κάθε λογής κομματικό, κρατικοδίαιτο συνδικάτο που παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία τους .  


Είμαστε εμείς που ανήκουμε στην μεγαλύτερη πολιτική νεολαία, την ΟΝΝΕΔ, είμαστε εμείς που εκφράζουμε τους νέους στην Νέα Δημοκρατία και όχι την Νέα Δημοκρατία στους νέους. Εμείς που εκφράζουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό απέναντι σε κάθε λογής αριστερές – ακροδεξιές ιδεολογικές μορφές ολοκληρωτισμού .
Είμαστε εμείς που  θέλουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία αξιών και αξίων, μια κοινωνία όπως την οραματίστηκε κάποτε ο στρατηγός Μακρυγιάννης, μια κοινωνία που να ‘’είμαστε στο ΕΜΕΙΣ και ΟΧΙ στο «ΕΓΩ» ‘’.
Με τις παραπάνω σκέψεις αλλά και προβληματισμούς κατέρχομαι υποψήφιος προκειμένου η ΟΝΝΕΔ εδώ στην Βοιωτία να αποκτήσει ακόμη περισσότερο παρεμβατικό λόγο και να εκφράσει τον νέο του νομού μας που είναι άνεργος, τον νέο που είναι απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα, τον νέο που ανήκει στα μεσαία & χαμηλά λαϊκά στρώματα που τόσο έχουν πληγεί από την κρίση, τον νέο που είναι αγρότης χωρίς καμία πρόνοια αγροτικής κυβερνητικής πολιτικής, τον νέο πτυχιούχο που δεν μπορεί να βρει δουλειά, τον νέο που είναι ελεύθερος επαγγελματίας και προσπαθεί μέσα σε ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον προς την επιχειρηματικότητα να παράξει και να προοδεύσει, τον νέο που δουλεύει αμέτρητες ώρες και αμείβεται δυσανάλογα, τον νέο που οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο από το χθες που πέρασε σ’ αυτή την χώρα.  
Ανήκοντας σε πολλές από τις παραπάνω κατηγορίες, καλώ όλους τους νέους του νομού μας ( από 16 έως 32 χρονών που πραγματοποίησαν την ηλεκτρονική εγγραφή το προηγούμενο διάστημα) να συμμετάσχουν μαζικά στις επερχόμενες εκλογές στις 3 Απριλίου 2016 με σκοπό και στόχο να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή και τα προβλήματα μας.
Το μέλλον μας ανήκει και ήρθε η στιγμή να βγούμε στην πρώτη γραμμή .


Με εκτίμηση,
Καλοπήτας Θοδωρής
Πτυχιούχος Λογιστής  (ΤΕ)
Yποψήφιος Πρόεδρος
Νομαρχιακής Επιτροπής  Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας

* Ο Θοδωρής Καλοπήτας είναι 26 ετών, ζεί στην Λιβαδειά, εκλεγμένος από το 2013 στην ΟΝΝΕΔ, ασχολείται ενεργά με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια ενώ κατά την διάρκεια των σπουδών του  διατέλεσε υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου σπουδαστών της σχολής του. Η υποψηφιότητα του συγκέντρωσε τις περισσότερες υπογραφές από τις οργανώσεις Λιβαδειάς και Θήβας .


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο