Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...

Και με την οριστική αποδημία της σοβαρότητας από τον τόπο τούτο, είναι δύσκολο πλέον να ειπωθεί για το που πάμε. Με το ελληνικό κράτος να πάσχει από βαριάς μορφής διαστροφή.Με επακόλουθο τη καλλιέργεια της απαξίωσης θεσμών και αξιών να γίνεται σε τέτοιο βαθμό, που η διαστροφή στη σκέψη, στο συναίσθημα, στη βούληση, στην παιδεία και στη γλώσσα, να εκφράζεται κυρίως στην παραποίηση της αλήθειας και της εθνικής μας ιστορίας.


Να αναφερθώ στην νωπή ακόμη εντύπωση από τη συζήτηση στη Βουλή και στα όσα ακούστηκαν, αλλά κυρίως στα όσα δεν ακούστηκαν; Αν το έκανα, θα έπρεπε να συμπλεύσω με την άκρατη γελοιότητα, αφού κατεγράφη ανάγλυφα η πρόθεση του πρωθυπουργού να συνεχίσει την ολίσθηση στην κοροιδία, ενώ απογυμνώθηκε για μια ακόμη φορά η ανεπάρκεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δορυάλωτος πόλις είναι σήμερα η Ελλάς!

Για κάποιους η "στωικότης" του ελληνικού λαού μαρτυρεί χαλάρωση των πνευματικών ικανοτήτων και ομαδική απάθεια έως αποβλάκωση. Και αυτή η άποψη των ολίγιστων που δεν...αλληθωρίζουν, θα μπορούσε να προσθέσει κανείς ότι ενισχύεται από την έλλειψη εθνικών ιδανικών.

Με τους πολιτικούς να έχουν μετασχηματιστεί σε "δούλους" της κομματικής συγκυρίας. Αβουλοι, αδιόρθωτοι βερμπαλιστές, αδίστακτοι ψευδολόγοι, βολεψίες από πεποίθηση, ανθρωπάκια που είναι πράγματι τα πιο θλιβερά πλάσματα του τόπου τούτου. Με εξαιρετικές επιδόσεις ωστόσο στον λαικισμό, που "ζευγαρώνει" με την υπερβολή, για να εξασφαλισθεί η μαγεία της πρόσκαιρης εντύπωσης.

Και μια ολόκληρη κοινωνία παραδομένη στην πρόκληση του ανέφικτου. Μια κοινωνία με "μουδιασμένες" συνειδήσεις, που πιστοποιούν το φρικτό φάσμα της εκμηδένισης. Και έτσι περιορίζονται τα όρια αντίστασης του κοινωνικού ιστού στην πολιτική αυθαιρεσία.

Και η κοινωνική αποσύνθεση να προέρχεται από τους αναζητητές της διαφθοράς, τον εξωνημένο τύπο, τη τυφλή στράτευση, την εκφυλισμένη ψευτοδιανόηση και την εξαγορασμένη "λαγνεία" της παραπληροφόρησης.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο