Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ… ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΕΣ

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Όταν κάποιοι από εμάς κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με αγαπητικές εκδηλώσεις και λουλούδια, οι μουσουλμάνοι συνεχίζουν τα βάναυσα θρησκευτικά έθιμά τους απέναντι στις γυναίκες.
Ένα από αυτά τα έθιμα είναι και ο λεγόμενος ακρωτηριασμός δηλαδή η κλειτοριδεκτομή, ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων, (α.γ.γ.ο) όπου σε καθημερινή βάση γυναίκες νεαρής ηλικίας δέχονται επεμβάσεις σχισίματος των γυναικείων οργάνων τους. Εκτός από τον αβάστακτο πόνο που έχουν να υπομείνουν οι γυναίκες αυτές, δημιουργούνται μόνιμες και μη αναστρέψιμες βλάβες.
Αμερικανοί ιατροί προσπάθησαν να βρουν μια μέση οδό για να μην θίξουν αυτή την μουσουλμανική παράδοση ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων. Ο Αμερικανικός Παιδιατρικός Σύνδεσμος προβληματιζόταν επί πολλά χρόνια γι αυτό το έθιμο και τελικά το απέρριψε. Τώρα όμως δύο Αμερικανοί μη μουσουλμάνοι γυναικολόγοι πιστεύουν ότι οι Δυτικές χώρες πρέπει νομικά να επιτρέπουν τις κοινότητες μουσουλμάνων μεταναστών να κάνουν μια μικρή εγκοπή με το νυστέρι στους κόλπους των κοριτσιών ως εναλλακτική λύση αντί του πλήρως ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων (α.γ.γ.ο).
φοτο1
Ένας τέτοιος συμβιβασμός μπορεί κάλλιστα να επιτρέψει ομάδες ανθρώπων να τιμούν πολιτισμικές ή θρησκευτικές επιταγές τους ενώ ταυτόχρονα «σώζει» υποτίθεται, (???), εκατομμύρια κορίτσια στον κόσμο από επεμβατικές και παραμορφωτικές πρακτικές ακρωτηριασμού οι οποίες εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, όπως δήλωσαν οι δύο γιατροί στην εφημερίδα Ιατρικής Ηθικής.
«Δεν υποστηρίζουμε ότι οποιοδήποτε εγχείρημα στα γυναικεία γεννητικά όργανα είναι επιθυμητό. Περισσότερο συμφωνούμε ότι ορισμένες επεμβάσεις οφείλουν να είναι αποδεκτές από φιλελεύθερες κοινωνίες οι οποίες έχουν θέσει εκτός νόμου τέτοιες πρακτικές, αλλά φιλοξενούν μουσουλμάνους μετανάστες των οποίων αποτελούν μέρος του πολιτισμού τους!!!», δήλωσε η Kavita Arora, γιατρός στο πανεπιστήμιο του Κλήβελαντ και ο ιατρός Allan Jacobs, σε πανεπιστήμιο στην Νέα Υόρκη.
φοτο2
Η Arora και ο Jacobs συνειδητοποίησαν όμως ότι με μια ενιαία προσέγγιση για όλους δεν λαμβάνονταν υπόψη το γεγονός ότι πολλοί θεωρούσαν αυτή τη διαδικασία ως ένα μέσο επίτευξης «ηθικής» ή «τελετουργικής αγνότητας» για το παιδί τους. Το σχίσιμο του κόλπου θεωρείται ευρέως ως τρόπος μείωσης της λίμπιντο με στόχο σε ορισμένους πολιτισμούς να κρατήσει μια γυναίκα αγνή.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας, περίπου τρία εκατομμύρια κορίτσια πέφτουν θύματα ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην ούρηση, κύστεις, διάφορες μολύνσεις, υπογονιμότητα και επιπλοκές στην γέννηση.
φοτο3
Προς ένα συμβιβασμό για το θέμα αυτό οι δύο γιατροί πρότειναν δύο υποκατηγορίες γεννητικού ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων : Η πρώτη κατηγορία συνεπάγεται επεμβάσεις χωρίς μακροχρόνια αποτελέσματα στην εμφάνιση ή λειτουργία των γεννητικών οργάνων, όπως θα είναι μια μικρή σχισμή στο δέρμα. Από την άλλη οι διαδικασίες στη δεύτερη κατηγορία μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση, αλλά όχι την δυνατότητα αναπαραγωγής ή την σεξουαλική απόλαυση, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο γιατροί. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το σχίσιμο του καλύμματος ή της αναδίπλωσης του δέρματος το οποίο καλύπτει την κλειτορίδα. Η τρίτη και η τέταρτη κατηγορία α.γ.γ.ο αποκλείστηκαν από τους γιατρούς καθώς δεν τις θεωρούν ασφαλείς.
φοτο4
Παρόλα αυτά δεν είναι ξεκάθαρο αν η αλλοίωση αυτού του εθίμου με προσφορά εναλλακτικών λύσεων θα γίνει δεκτή από μουσουλμανικές κοινότητες οι οποίες πραγματοποιούν α.γ.γ.ο.
Ο Brian Earp, ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιοηθικής Έρευνας, ανέφερε πως οι δύο αυτοί γιατροί υπέπεσαν σε σφάλμα χρησιμοποιώντας την ανδρική περιτομή ως κριτήριο αξιολόγησης. «Τελικώς, συνιστώ ότι τα παιδιά ανεξαρτήτου φύλου θα πρέπει να είναι ελεύθερα από τέτοιες πρακτικές που θέλουν τα υγιέστερα μέρη των πιο ιδιαίτερων οργάνων τους να αφαιρούνται ή να καταστρέφονται, πριν είναι σε θέση να καταλάβουν τι διακυβεύεται με μια τέτοια παρέμβαση και τους βρίσκει σύμφωνους» πρόσθεσε σε ένα σχόλιο του.
φοτο5
Τον προηγούμενο μήνα ήδη, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι τουλάχιστον 200 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες μέχρι σήμερα έχουν υποστεί α.γ.γ.ο, εκ των οποίων τα 44 εκατομμύρια ήταν 14 χρονών και νεώτερες.
Στις 30 χώρες όπου ΑΥΤΉ η πρακτική είναι πιο διαδεδομένη, η πλειοψηφία των γυναικών υπέστη αυτή τη διαδικασία πριν καν φτάσουν στην ηλικία των πέντε, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Όπως βλέπουμε οι δυτικές φιλοισλαμικές και φιλοπολιτισμικές κυβερνήσεις δεν διστάζουν να υποκύψουν σε οποιοδήποτε αίτημα από τον μουσουλμανικό πληθυσμό ακόμη και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με νόμους οι οποίοι προστατεύουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτό το αισχρό έθιμο της κλειτοριδεκτομής Μάλιστα το παρουσιάζουν σαν… πράξη φιλανθρωπίας προς τους «ταλαίπωρους μετανάστες», για να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε οικείο για αυτούς περιβάλλον, με τις ψευτοδακρύβρεχτες εικόνες από τα ΜΜΕ. Έτσι νομιμοποιούν σκανδαλωδώς αυτό το βάρβαρο έθιμο.
Σήμερα μπορεί να φαίνονται «καημένοι πρόσφυγες», αύριο όμως θα γίνουν οι μελλοντικοί κατακτητές μας, αν δεν αντιδράσουμε.
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο