Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Έχουν περάσει ήδη δυο και πλέον μήνες από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρεία της “γαλάζιας παράταξης” και όμως δεν φαίνεται να πνέει ούριος άνεμος στα πανιά της ΝΔ. Παρ΄ ότι κάποιες “ύποπτες” δημοσκοπήσεις, κάποιων ΜΜΕ, προσκείμενων στον κ. Μητσοτάκη, τον εμφανίζουν να προηγείται του αριστερό- μπολσεβίκικου κόμματος που κυβερνάει – ήμαρτον Κύριε – την Ελλάδα μας.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί κομφούζιο. Οι πολιτικές αναταράξεις είναι πάρα μα πάρα πολλές. Η εσωτερική αντιπαλότητα που κατά την 3μηνη προεκλογική εσωκομματική διαδικασία, πολλές φορές άγγιξε τα άκρα, δεν έχει κοπάσει και συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς.
Από τη μια μεριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσπαθεί να φέρει προς το κέντρο τη ΝΔ και από την άλλη ο Σαμαράς και ο Καραμανλής που δεν μπορούν να χωνέψουν πως χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια τους και έχουν γίνει ανεπίσημα Επίτιμοι Πρόεδροί της, δηλαδή συνταξιούχοι της Παράταξης…

Καρατομούν όλα τα “δεξιά” στοιχεία.

Στο προσεχές Συνέδριο της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αλλάξει όλες τις θεσμικές θέσεις του κόμματός του. Γενικός Γραμματέας αλλά και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, θα πρέπει να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Ωστόσο, έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, μαζικές εκκαθαρίσεις ανθρώπων που πρόσκεινται στο περιβάλλον των δυο πρώην Προέδρων της ΝΔ. Είχαμε κάνει αναφορά ότι, στη Βόρεια Ελλάδα ήδη ξήλωσαν όλο το Σαμαρικό επιτελείο από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε αναφερθεί πως, “αποστρατεύθηκε” ο Θεόδωρος Αθανάσαρος, που με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, είχε ορισθεί Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τομέα ευθύνης τη Βόρεια Ελλάδα (Σεπτέμβριος του 2010).
Κύριος μοχλός αυτού του κομματικού απογαλακτισμού στη Βόρεια Ελλάδα, φέρεται ότι είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο οποίος – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας - όταν ήταν Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, είχε γίνει στενός κορσές του Στρατηγού Αθανάσαρου και τον παρακαλούσε προκειμένου να του κλείσει ραντεβού με τον Δημήτρη Σταμάτη (δεξί χέρι Σαμαρά) και ακολούθως με τον τότε Πρωθυπουργό. Και καθημερινά ενοχλούσε τον Στρατηγό διά μέσω του ιδιαίτερού του. Μετά από ένα περίπου μήνα κλείστηκε το ραντεβού, παρ΄ ότι ο Σαμαράς είχε τις αμφιβολίες του για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, από τη στιγμή που ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ανακόλουθος κατά το παρελθόν μαζί του. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν ξέχασε – μεταξύ άλλων - ότι υπόγεια ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε διάφορα κονέ με τον Πάνο Καμμένο. Έτσι, σίγουρα σήμερα ο Σαμαράς θα λέει: “Ουδείς χειρότερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο”.      
Πάντως του ιδίου βεληνεκούς είδηση ήταν η ηχηρή διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη. Που δεν έπαψε ποτέ να είναι δεδηλωμένος Σαμαρικός, παρ΄ ότι κατ΄ απαίτηση, του τότε κυβερνητικού εταίρου του Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε “κοπεί” από τις λίστες της ευρωβουλής. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κρανιδιώτης ήταν προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Σαμαρά. Όπως και με τον αείμνηστο δημοσιογράφο Βασίλη Ζήση, ιδιοκτήτη του διαδικτυακού ισότοπου Antinews, που είχε αναλάβει όλη την προπαγανδιστική εκστρατεία της εκλογής Σαμαρά στην Προεδρεία της ΝΔ και ακολούθως στην Πρωθυπουργία της χώρας. Μην ξεχνάμε επίσης ότι, ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήταν το 1997 ο ιδρυτής του ιδεολογικού “think tank” (δεξαμενή σκέψεως) της δεξιάς. Του περιβόητου “Δικτύου 21”.

Δεν “καθαρίζεις” εύκολα τον Κρανιδιώτη.  

Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν νομίζει ότι μπορεί να επιβάλλει στη ΝΔ, το “ψεκάστε, σκουπίσατε, τελειώσατε” και με τη διαγραφή Κρανιδιώτη, είναι γελασμένος. Γιατί, ο Κρανιδιώτης είναι προσωπικός φίλος και με τον Μάκη Βορίδη που από όσα γνωρίζουμε είναι υποστηριχτής της δεξιάς πολιτικής. Έτσι, θα περιμένουμε εν καιρώ να δούμε τις αντιδράσεις του Μάκη Βορίδη. Άλλωστε, το πάρτι στη δεξιά πολυκατοικία μόλις ξεκίνησε.   
Θα μου πείτε, δεν γνωρίζει ο Κυριάκος ότι με τις ενέργειές του προκαλεί αναταράξεις στην Παράταξη; Θα σας απαντήσω, και βέβαια!! Όμως, η χάραξή του είναι πολιτική προς το Κέντρο. Είναι υποστηριχτής του “δόγματος” Σημίτη: “Ένωση των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων”. Δηλαδή, ενός κόμματος που θα συμπεριλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της ΝΔ και του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Όπως, Η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που ήδη έχουν προσχωρήσει στη “νέα” πολιτική σύνθεση.

Μετά τη βροχή βγαίνουν τα σαλιγκάρια.

Όλη αυτή την ανατάραξη, προσπαθούν να επωφεληθούν παλαιοκομματικά Μνημονιακά δεξιά πολιτικά απολειφάδια και να συνασπισθούν κάτω από μια νέα στέγη. Και το εγχείρημα ξεκίνησε δημόσια δειλά-δειλά στις 14 Φεβρουαρίου 2016, όταν Καρατζαφέρης και Νικολόπουλος ανακοίνωσαν πολιτική συνεργασία. Στο εγχείρημα έδειξαν διάθεση να συμμετάσχουν οι Βύρωνας Πολύδωρας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Τάκης Μπαλτάκος, Βασίλης Καπερνάρος και άλλοι. Ως εφαλτήριο θεωρήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας 20 Μαρτίου 2016. Όταν και ανακοινώθηκε ότι στο Βελλίδειο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Από πλευράς μας από την πρώτη στιγμή τορπιλίσαμε το δόλιο εγχείρημα, νέας υφαρπαγής της ψήφου του λαού μας από τους πολιτικάντηδες του σαθρού παρελθόντος. Και την ίδια ημέρα κυκλοφόρησε η Ελεύθερη Ώρα με πρωτοσέλιδο τίτλο: “Πατριδοκάπηλοι, Χριστιανέμποροι και Ελλαδέμποροι, όλοι μαζί ενωθείτε”. Ένα πρωτοσέλιδο που προκάλεσε πολιτικό πάταγο!!  

Η αντίδραση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Πιστεύοντας πως διάβασε την εφημερίδα μας και το άρθρο μου, ο Σεβασμιότατος προέβη στην παρακάτω καταπελτώδη ανακοίνωση δυο μέρες μετά, στις 22 Μαρτίου:
«Ο Πρόεδρος του “ΛΑΟΣ” και νυν του εκκολαπτόμενου “ΕΘΝ.ΟΣ” κ. Γ. Καρατζαφέρης, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 σε συγκέντρωσή του στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης με την παρουσία δυστυχώς και του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, “ύψωσε το λάβαρο της Ορθοδοξίας” και ζήτησε από τον Ελληνικό Λαό να του εμπιστευθεί τις τύχες του.
Επειδή οφείλω ως Ποιμενάρχης να ενημερώνω το λαό του Θεού ώστε να κρίνει ελεύθερα τα δρώμενα, παραθέτω τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά που καταδεικνύουν εναργέστατα το αληθινό πρόσωπο του κ. Γ. Καρατζαφέρη.   
Τρεις μήνες προ των εκλογών του 2015 με επεσκέφθη στο Γραφείο μου στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς και με θερμοπαρακάλεσε να προσφέρω δωρεάν στον τηλεοπτικό του σταθμό ΑΡΤ μια εκπομπή θρησκευτικού περιεχομένου λέγοντάς μου ότι θα προβάλλεται κάθε Σάββατο βράδυ στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης των 8.00 και κάθε Κυριακή στις 9 το πρωί. Παρ΄ όλο το μεγάλο φόρτο υποχρεώσεών μου ανέλαβα ιδία δαπάνη για καθαρά λόγους εσωτερικής ιεραποστολής, την παραγωγή και παρουσίαση μιας ημιώρου εκπομπής με θρησκευτικά θέματα και την ανάλυση του Ευαγγελίου της επόμενης Κυριακής με τίτλο “Ύδωρ εκ πέτρας”. Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του 2015 και συγκεκριμένα μετά την εκλογική αποτυχία του κόμματος του ΛΑΟΣ το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 χωρίς καμιά ενημέρωσή μου αιφνίδια “κόπηκε” η εκπομπή και αντικαταστάθηκε από μια εκπομπή για “κρεμμύδια, πατάτες και άλλα ζαρζαβατικά” που διαφήμιζε εταιρεία παραγωγής και πωλήσεως αλόης!!!
Κατόπιν αυτού βεβαίως διέκοψα οποιαδήποτε σχέση με τον τηλεοπτικό σταθμό ART και τον κ. Γ. Καρατζαφέρη για “πνευματικούς λόγους”, άλλωστε δεν είχα κάποιο προσωπικό όφελος παρά μόνον τη διακονία του Ευαγγελικού κηρύγματος.
Η ανωτέρω υπόθεση αποδεικνύει αυτό που ο Δομήτωρ της Εκκλησίας και Σωτήρας μας είπε ότι δεν “βάζουν νέο κρασί σε παλιούς ασκούς γιατί οι ασκοί θα σπάσουν και το κρασί θα χυθεί” (Ματθ. 9, 17)».
Εμείς τι να προσθέσουμε όταν ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτηρίζεται Πατριδοκάπηλος και Χριστιανέμπορος δια χειρός Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Στρίβειν δια του αρραβώνος, Ψωμιάδης και Καπερνάρος.

Ήδη ο Βασίλης Καπερνάρος αποστασιοποιήθηκε με δηλώσεις του από το νέο πολιτικό εγχείρημα. Αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κράτησε σαφείς αποστάσεις, παρ΄ ότι παραβρέθηκε στο Βελλίδειο, δηλώνοντας μεταξύ των άλλων: “…είμαι στη ΝΔ, όμως δεν ξέρω αν η Νέα Δημοκρατία είναι μαζί μου”, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα και στον “Κεντρώο” Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και ο Πρίγκιπας σταθμίζει και περιμένει.

Ωστόσο εμείς εξακολουθούμε να λέμε ότι, επιτελείο τεχνοκρατών του Πρίγκιπα Νικολάου επεξεργάζεται τις τελευταίες εξελίξεις και κάνει συρραφή με προηγούμενες. Όπως, λαμβάνουν υπ΄ όψιν τους, τα διαφαινόμενα περί φιλορωσικού κόμματος και όπως μας είπε πηγή μας, περιμένουν στη γωνία για να ξεμπροστιάσουν όσους υποκινούν τέτοια αβάσιμα σενάρια.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο