Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών υπέβαλε ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε

Την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών υπέβαλε ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την απόφαση να αφιερώσει όλο το Φεστιβάλ Αθηνών σε βελγικές παραγωγές καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει... τις ελληνικές προτάσεις!
Ο Βέλγος εικαστικός έχει υποβάλει την παραίτησή του με επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση ούτε από το υπουργείο Πολιτισμού ούτε και από το Μέγαρο Μαξίμου, που στήριξε την επιλογή Μπαλτά να δώσει τα κλειστά του Φεστιβάλ στον Βέλγο.

AdTech Ad
Οι πρώτες δηλώσεις Φαμπρ μετά την παραίτηση
Ο ίδιος ο Βέλγος μιλώντας στη βελγική εφημερίδα L'avenir επιβεβαίωσε ότι έχει παραιτηθεί και όπως αναφέρει δεν θέλει να εργαστεί σε ένα εχθρικό περιβάλλον.
«Είχα την εντολή του Έλληνα Υπουργού Πολιτισμού να κάνω καλλιτεχνικές επιλογές με πλήρη ελευθερία».
"Αυτό δεν φαίνεται να είναι πλέον εφικτό στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο εισήλθα με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά", αναφέρει ο Φαμπρ στην ανακοίνωσή του. 
Στην Ελλάδα τα «παλλόμενα πέη» με εντολή... Τσίπρα!
Σφοδρές αντιδράσεις είχε προκαλέσει η απόφαση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιάν Φαμπρ, να παρουσιάσει στην Επίδαυρο τη δική του πειραματική και κατά πολλούς βέβηλη και προκλητική παράσταση Mount Olympus, γνωστή και σαν τα «Παλλόμενα Πέη».
Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα.
Η παράσταση που παρουσίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών είναι 24ωρης διάρκειας και συμμετέχουν 27 συντελεστές.
Με χλαμύδες τις οποίες σταδιακά βγάζουν, άνδρες χορευτές εμφανίζονται στη σκηνή... ολόγυμνοι, να χορεύουν όπως τους γέννησε η μαμά τους ακόμη και συρτάκι υπό τους ήχους του "Ζορμπά" του Μίκη Θεοδωράκη.
newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο