Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΓΕΛΑ ΤΟ "ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ


Πρόκειται για μια ακόμη "ολοκληρωμένη" πρακτική πολιτικής πονηρίας του Αλέξη Τσίπρα και του εσμού των ανερμάτιστων συμβούλων του, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως ο λαικισμός αποτελεί κακοήθη όγκο στο σώμα της δημοκρατίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πνεύμα του λαού.


Ενός λαικισμού με "αριστερές" αποφύσεις και προσφύσεις που εκφράζει, όπως άλλωστε και ο λαικισμός της αντίπερας όχθης, την παρακμή του λαικού πνεύματος, το οποίο απροσωποποιεί, για να του προσδώσει στη συνέχεια άκαιρα και ανήκουστα διεκδικητικά προνόμια.

Με φαλκιδεύουσα και φαλκιδευμένη συνείδηση ο πρωθυπουργός, εν μέσω διάπυρων εθνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζονται από την κυβέρνησή του με τη λογική των τσιρκολάγνων της πολιτικής, προκαλεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διαπλοκή και τη Δικαιοσύνη. Με τα "χαλκεία" της αποπληροφόρησης στου Μαξίμου να διασπείρουν ότι θα γίνουν "θορυβώδεις" αποκαλύψεις και θα ακουστούν ηχηρά ονόματα της διαπλεκόμενης μίξης κομμάτων, πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων...

Και στην "αντίπερα όχθη", οι ολισθαίνοντες στην πρωθυπουργική πονηρία και στον άκρατο λαικισμό των ψευτοαριστερών "αρλεκίνων" της πολιτικής, των "εμβολιασμένων" ωστόσο με τη πασοκική εμπειρία της απόλυτης έκφρασης της διαφθοράς - διαπλοκής και της παλαιοκομματικής νοοτροπίας, διαδίδουν με τη σειρά τους ότι έχουν τις δικές τους συνταρακτικές αποκαλύψεις...

Πολιτικοί της επιπολαιότητας και της εθνικής ντεκατέντσιας, συνεπικουρούμενοι από τη δημοσιογραφική βλακεία και παχυλή άγνοια που δεν μερίζεται, έχουν προετοιμάσει την κοινή γνώμη για μια "αρένα", που έχει στηθεί σήμερα στη Βουλή των αβούλευτων, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για μια πελώρια σκηνή, όπου θα εξελιχθεί μια ακόμη παράσταση φαρσοκωμωδίας προς τέρψιν απλώς των αείποτε μωρόπιστων του τόπου τούτου...

Πρόκειται για μια ακόμη πολιτική διπροσωπία και διμορφία, που ναι μεν μπορεί ενίοτε να αποδώσει τη χροιά του αρχαικού δράματος μ' όλα τα δομικά στοιχεία του σατιρικού, του ειρωνικού και του γελοίου, αλλά ως διπρόσωπη πολιτική ασχημία και μάλιστα "νομιμοποιημένη" εντός του Κοινοβουλίου, μπορεί να διαμορφώσει την πολιτική αυθαιρεσία.

Και στην πολιτική διπροσωπία, η γνωστική και πάσχουσα συνείδηση αφανίζεται διαπορούσα. Και έτσι η πολιτική υποκρισία γίνεται πραγματικότερη από πραγματική! Κι αν κάποιος προσέξει την απόσταση ανάμεσα των ματιών της πολιτικής διπροσωπίας και της "καρδιάς" της, θα διαπιστώσει ότι η απόσταση είναι πλέον των είκοσι αιώνων φωτός!..

Και τέτοιες "δίμορφες" πολιτικές φυσιογνωμίες, εθισμένες στο πολιτικό παίγνιο και στον πολιτικό εμπαιγμό, στον λαικισμό και στην πονηρία, εύκολα μεταλλάσσονται σε "βέβηλες" πολύμορφες πολιτικές φιγούρες, ικανές να "αποκεφαλίσουν" ακόμη και τον Εσταυρωμένο!..

Ποιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σήμερα στη Βουλή; Μήπως αυτοί που κατάντησαν μια χώρα με μεγάλο παρελθόν να είναι δίχως μέλλον; Ναι κι αυτοί, ως "κληρονόμοι" της ξεμυαλίστρας ηδονής της εξουσίας των προκατόχων τους.

Αλλωστε, συνεχίζουν με έπαρση ισόθεη να μαρτυρούν με τις πράξεις τους την ύπαρξη ενός ομφάλιου λώρου, που δένει οργανικά την παρουσία τους στην πολιτική με παλαιότερες "τραγικές" πολιτικές φυσιογνωμίες στο χώρο και το χρόνο.

Και συνεχίζουν, χωρίς βέβαια να υπόσχονται "παραδείσους" του παρελθόντος, αλλά σε δράση τα δούρεια σχήματα της πολιτικής κοροιδίας και απάτης, για να αλώσουν την κοινωνία, η οποία παρακολουθεί καταφρονημένη και εν πολλοίς ενδεής τις ολέθριες εξελίξεις...

Αυτοί, λοιπόν, θα διαξιφιστούν σήμερα στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη Δικαιοσύνη εν ονόματι μάλιστα της Δημοκρατίας και της κοινωνίας;

Χρειάζονται ισχυρή πολιτική βούληση και "στεγανές" πολιτικές αποφάσεις, για αυστηρό νομικό πλαίσιο για την πάταξη της διαφθοράς και την απομείωση της διαπλοκής με την ταυτόχρονη εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Δεν χρειάζονται οι υποκριτικοί διαξιφισμοί στη Βουλή και το παραλήρημα των πολιτικών με την παχυδερμία ιπποπόταμου, των οποίων η κυνική αναίδεια και ο πρόσκαιρος συνήθως κομματικός ωφελιμισμός συνθέτουν το ψυχολογικό κλίμα της πολιτικής κοινωνίας, που με τη σειρά του διαμορφώνει όλες τις συνθήκες της κοινωνικής ερημιάς και προκαλεί το "λαχάνιασμα" της εναγώνιας κοινωνικής αμφιβολίας, από τον κάματο της άτεκνης προσδοκίας!..

Με αυτή τη ζωντανή και ζέουσα πολιτική πραγματικότητα βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Μια πραγματικότητα που αποτελείται από πολιτικά άτομα περιζωσμένα και σιδερόφραχτα από την ατομικότητα τους.

Μας χρειάζεται η καθαρή,η αθόλωτη όραση. Και η τόλμη της όρασης κι όχι το σημερινό θέαμα της "ξεφτίλας" Βουλή των Ελλήνων, της δική μας Βουλής, που την κατάντησαν ενδιαίτημα διαπλοκής συμφερόντων και των προσωποποιημένων τρωκτικών της πολιτικής, που "εξαντλούνται" σε επιθέσεις υπό μορφή κυναιγειρική για την κατάκτηση του "ευκαιριακού", που τελικά εξελίσσεται σε μέτωπο της φθοράς μας!..

 ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο