Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Θανάσης Σκούμας: Βάναυση προσβολή στη μνήμη του Π. Πουλιόπουλου η κλοπή της προτομής του

Ο Παντελής Πουλιόπουλος, ο επαναστάτης κομμουνιστής ηγέτης, που εκτελέστηκε από τους Ιταλούς φασίστες, ο δικηγόρος που αντέκρουσε νομικά και πολιτικά το "ιδιώνυμο του Βενιζέλου", που υπερασπίστηκε με συνέπεια τους αγωνιστές τους κινήματος, ο διανοούμενος που έγραψε πρωτοποριακά έργα για την δομή του ελληνικού καπιταλισμού, και μετέφρασε από το πρωτότυπο κλασικούς τους μαρξισμού, με την τεράστια ευρυμάθεια του, αλλά βρέθηκε και στις πρώτες γραμμές του κινήματος και της λαϊκής δράσης, αποτέλεσε μια σπουδαία ιστορική προσωπικότητα που υπερβαίνει τα στενά όρια της περιοχής μας και της χώρας μας. 

Ο Δήμος Θηβαίων τίμησε τον Παντελή Πουλιόπουλο, δίνοντας το όνομα του σε οδικό άξονα της πόλης μας και τοποθετώντας το 2006 προτομή του στη συμβολή των οδών Μπέλλου και Θρεψιάδου σε συνεργασία με ενεργούς πολίτες που δραστηριοποιήθηκαν έντονα για την κατασκευή της. Παράλληλα έχουν διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων μνήμης από το Δήμο και συλλογικότητες με τελευταία την εκδήλωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Θήβας. 
Η πράξη της κλοπής της προτομής του και του βανδαλισμού του μνημείου, είναι βάναυση προσβολή στη μνήμη του Π. Πουλιόπουλου και στην ιστορία της πόλης.
Πρέπει να αναζητηθούν, χωρίς καθυστερήσεις οι υπεύθυνοι για την κλοπή της προτομής και το βανδαλισμό του μνημείου του . 
Επίσης, πρέπει να εισαχθεί άμεσα, ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, και το ζητώ από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η αποκατάσταση του μνημείου με τοποθέτηση νέας προτομής.


Θανάσης ΣκούμαςΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο