Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Αποχή ή καταψήφιση των πολιτικών του μνημονίου;

undefined
Το ελληνικό κράτος έχει μια συμφωνία με την Τρόϊκα. Η υπογραφή του ελληνικου κράτους βρίσκεται φαρδιά πλατειά κάτω από το κείμενο του Μνημονίου.
Οποια πολιτική δύναμη αναγνωρίζει αυτή την υπογραφή ως έγκυρη, αναγνωρίζει ότι και το Μνημόνιο είναι έγκυρο.
Οποια πολιτική δύναμη θεωρεί ότι το Μνημόνιο είναι έγκυρο, διαφωνεί με τον ελληνικό λαό.
Οποια πολιτική δύναμη θεωρεί ότι το Μνημόνιο είναι έγκυρο, δεσμεύεται ουσιαστικά να το εφαρμόσει όταν γίνει κυβέρνηση.

Οποια πολιτική δύναμη θεωρεί ότι το Μνημόνιο είναι έγκυρο, θεωρεί αναγκαστικά ΕΓΚΥΡΑ και τα μέτρα που πήρε αυτή η καταστροφική κυβέρνηση ως τώρα.
Οποια πολιτική δύναμη θεωρεί ότι το Μνημόνιο είναι έγκυρο, δεσμεύεται να συνεχίσει την εφαρμογή του Μνημονίου, μέχρι και αν και όταν βρει άλλη εναλλακτική.
Οποια πολιτική δύναμη θεωρεί ότι το Μνημόνιο είναι έγκυρο, αυτομάτως κατατάσσεται στις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που θεωρούν πως σε αυτόν τον τόπο μόνο ο λαός πρέπει να επωμίζεται τα βάρη. Μόνο ο λαός πρέπει να πληρώνει. Μόνο ο λαός πρέπει να γονατίζει.
Οποια πολιτική δύναμη θεωρεί ότι το Μνημόνιο είναι έγκυρο, πάει κόντρα στο λαό.
Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠαΣοΚ και ΝΔ, θεωρούν ότι το Μνημόνιο είναι έγκυρο και φέρει την υπογραφή του ελληνικού κράτους σωστά και νόμιμα.
Η αποχή είναι το μόνο όπλο που έχει ο λαός για να δείξει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ του αντίθεση στο Μνημόνιο.
Η αποχή δεν είναι μήνυμα και κουραφέξαλα.
Ο λαός δεν στέλνει μηνύματα.
Ο λαός ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ.
Η αποχή είναι μια τέτοια εντολή: “Δεν θέλετε αυτά που θέλω εγώ, δεν κάνετε αυτά που σας λέω, δεν μου κάνετε, ΑΔΕΙΑΣΤΕ μου λοιπόν τη γωνιά”.
Αν η αποχή είναι μεγάλη η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ θα πεί “ο κόσμος τους καταδικάζει όλους” και θα βάλουν σε ένα τσουβάλι μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, πατριώτες και κουίσλινγκ.
Αν όμως , όπως τα λες, οι απέχοντες πάνε να ψηφίσουν, η κυβέρνηση θα υποστεί βαριά ήττα και σιγά – σιγά θα τα μαζεύει.
Αν ο μισός λαός δεν ήταν έρμαιο των πράσινων θα... θα... θα… και καταψήφιζε με συντριπτική πλειοψηφία τους πράσινους υποψήφιους αύριο, ασχέτως προσωπικής κομματικής άποψης, τότε ο ΓΑΠ σίγουρα θα μαζευόταν, και αν αναλάμβανε (μετά από πρόωρες ή οτιδήποτε) ο Σαμαράς, όσο και να ήθελε να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με ΔΝΤ-ΕΕ, θα ήξερε πως και αυτός θα είχε την ίδια τύχη οσονούπω. Συνεπώς, στη παρούσα συγκυρία, πρέπει κατ αρχήν να καταψηφιστεί ο ΓΑΠ.
Από την "Ελευθεροτυπία"
“Μοναδική χώρα της ευρωζώνης αλλά και της Ε.Ε., η Ελλάδα, για την οποία οι μανδαρίνοι των Βρυξελλών δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τα ποσοστά για το έλλειμμα του 2009 και κατά συνέπεια του δημόσιου χρέους.
Από την άλλη, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν πως στο δεύτερο γύρο πρέπει να ψηφίσουμε για τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού και τη δημοτική συγκοινωνία, «η οποία θα καλυτερέψει τη ζωή μας». Ολα αυτά τα τερπνά σε μια χώρα που βυθίζεται στην άβυσσο του ΔΝΤ.
Μας λένε ακόμη πως, έτσι κι αλλιώς, η τρόικα δεν καταλαβαίνει από πολιτικό κόστος και από εκλογικά αποτελέσματα αποδοκιμασίας ή καταδίκης των κυβερνητικών μέτρων.
Αν όμως ήταν έτσι, γιατί οι άτεγκτοι τεχνοκράτες των Βρυξελλών κωλυσιεργούν επί ένα μήνα και δεν εκδίδουν τα οριστικά αποτελέσματα του ελλείμματος; Αν «δεν μασάνε» από αντιμνημονιακή ψήφο, γιατί δεν δίνουν από σήμερα τα στοιχεία και δεν ζητούν τα ανάλογα -βαρύτατα- μέτρα;
Αλλά περιμένουν να ρίξουμε στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που θα διευκολύνει την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας από τη Δευτέρα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο